Foto: DELFI

Krīzes laikā likvidētās lielo valsts uzņēmumu padomes daļā kapitālsabiedrību darbu varētu atsākt pavasara beigās vai vasarā, otrdien Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Raidījums vēsta, ka Satiksmes ministrijā (SM) un Zemkopības ministrijā (ZM) jau sākta nominācijas komisiju veidošana, lai izraudzītos padomes locekļus tās pārraudzībā esošajos uzņēmumos. Drīzumā šis process varētu sākties arī Finanšu un Ekonomikas ministrijā.

SM sākusi veidot nominācijas komisiju, lai izraudzītos padomes locekļus uzņēmumos "Latvijas Dzelzceļš", "Latvijas Pasts", "Starptautiskā lidosta "Rīga" un "Latvijas autoceļu uzturētājs". Tāpat uzņēmuma padome tuvākajā laikā varētu tikt izveidota ZM pārraudzītajā uzņēmumā "Latvijas Valsts meži".

Raidījums arī vēsta, ka SM neplāno apstāties un domā par padomju atjaunošanu arī uzņēmumos "Pasažieru vilciens", "Latvijas gaisa satiksme" un "Ceļu satiksmes drošības direkcija".

To, cik daudzos uzņēmumos padomes tiks atjaunotas, pagaidām esot grūti prognozēt. Raidījums ziņo, ka Ekonomikas ministrija padomi plāno atjaunot "Latvenergo", bet Finanšu ministrija plāno veidot nominācijas komisiju, lai padomi atjaunotu uzņēmumā "Valsts nekustamie īpašumi". Pēc tam padomes varētu tikt atjaunotas "Latvijas Loto" un "Augstsprieguma tīkls".

Kā norāda raidījums, tā kā algas padomēm jāmaksā no uzņēmuma līdzekļiem, panākts kompromiss, ka padomes neveidos lielajās valsts slimnīcās.

Pagaidām ministrijas gan neatklāj nominācijas komisiju locekļu vārdus. Komisiju locekļi būšot no ministrijām, Pārresoru koordinācijas centra, kā arī no nevalstiskā sektora. Pārresoru koordinācijas centrā raidījums uzzinājis, ka darbam ZM nominācijas komisijā tiks virzīts centra vadītājs Pēteris Vilks, bet SM - vadītāja vietnieks Vladislavs Vesperis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!