Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas vēstnieks pie Svētā Krēsla Einars Semanis, tiekoties ar pāvestu Francisku Vatikānā izteicis atkārtotu ielūgumu pāvestam apmeklēt Latviju, portālu "Delfi" informē Ārlietu ministrija.

Vēstnieks īpaši uzsvēris, ka 2015.gadā aprit 800 gadi kopš pāvests Inocents III oficiāli pasludināja Livoniju par "Terra Mariana" jeb Dievmātei veltītu zemi.

Semanis pāvestam nodeva viņam Valsts prezidenta Andra Bērziņa un Latvijas iedzīvotāju vislabākos novēlējumus Jaunajā gadā. Tāpat sarunā ar pāvestu viņš uzsvēra Latvijas ekumēniskās tradīcijas un informēja par pirmās Latvijas prezidentūras Eiropas Padomē sākumu.

Vēstnieks uzdāvināja pāvestam latviešu valodā izdoto Franciska apustulisko pamudinājumu "Evaņģēlija prieks". Ārlietu ministrija norāda, ka pāvests bijis patiesi iepriecināts un pateicīgs par viņa darba izdevumu latviešu valodā.

Tāpat pāvests izteicis augstu novērtējumu labajai sadarbībai starp kristīgajām konfesijām Latvijā. Viņš lūdzis nodot viņa vislabākos novēlējumus un apsveikumus Jaunajā gadā prezidentam, kā arī visai Latvijas tautai.

Vēstnieka un pāvesta tikšanās notika tradicionālās diplomātiskā korpusa pie Svētā Krēsla pieņemšanas laikā 12. janvārī. Uzrunā pāvests Francisks uzsvēra miera nozīmi, kas šobrīd pasaulei ir īpaši būtiska vērtība. Šajā kontekstā pāvests izteica cerību, ka ar dialoga palīdzību, un, iesaistītajām pusēm respektējot starptautiskās saistības, kā arī savstarpēji sadarbojoties, var tikt izbeigta vardarbība Ukrainā. Pāvests ar satraukumu pievērsās arī nesenajiem traģiskajiem notikumiem Parīzē. Pāvests Francisks runāja arī par citām konflikta zonām pasaulē un to risinājumam, - Izraēlas un palestīniešu miera sarunu atjaunošanai, noregulējuma nepieciešamībai vairākās Āfrikas valstīs, kā arī Korejas pussalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!