Foto: Saeimas administrācija

Saeima ceturtdien, 14. janvārī, apstiprināja deputāta Gata Zamura (AP) pilnvaras, viņam uzņemoties pildīt Saeimas deputāta pienākumus uz laiku, kamēr savu mandātu uz ministra amata pildīšanas laiku nolicis veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Zamurs bija trešais deputāts, kurš svinīgo solījumu Covid-19 pandēmijas laikā nolasīja ar sejas un deguna aizsegu, taču viņa maska bija īpaša – Baltkrieviju atbalstošās simboliskās krāsās – balta ar sarkanu svītru.

Zamurs gan kļūdījās vienā solījuma vārdā, tāpēc Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) aicināja to nolasīt vēlreiz.

Par pilnvaru apstiprināšanu nobalsoja visi 90 attālinātajā ārkārtas sēdē klātesošie deputāti.

Jau ziņots, ka pēc Pavļuta mandāta nolikšanas nākamas "Attīstībai/Par" Rīgas vēlēšanu apgabala sarakstā bija Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis, taču viņš atteicās uzņemties šos pienākumus, tādēļ tos uzņēmās nākamais sarakstā – Zamurs, kurš piekrita sākt darbu Saeimā.

"Šodien "Attīstībai/Par" Saeimas frakcijai pievienojies Gatis Zamurs, lai starptautiskajā izglītībā iegūtās zināšanas un uzņēmējdarbībā ieguldītu uzkrātās prasmes ieguldītu modernākas un taisnīgākas Latvijas veidošanā ar darbu parlamentā," jau pēc Saeimas balsojuma paziņojumā presei vēstīja frakcija.

"Laikā, kad atpakaļrāpojošo ideju nesēji mums mēģina uzspiest pareizu izpratni par to, kas ir ģimene, un, kas visnoziedzīgāk – to, kas tā nav, ir svarīgi iestāties par mūsu brīvību lemt pašiem par savu dzīvi un būt cienītiem un aizsargātiem. Esmu gatavs pielikt visas pūles, lai mēs arī turpmāk būtu brīvi. "Brīvs cilvēks var visu. Pieraksti, tā ir definīcija – brīvs cilvēks var visu", kā rakstīja zināms pasaules mūzikas dīdžejs," vēsta Zamurs frakcijas izplatītajā paziņojumā.

"Priecājamies, ka Gatis ir pievienojies "Attīstībai/Par" Saeimas komandai, lai kopā cīnītos par modernu un taisnīgu Latviju. Viņa zināšanas un pieredze uzņēmējdarbībā, kā arī prasmes teicami argumentēt un komunicēt ar sabiedrību ir augstu novērtētas," norāda frakcijas vadītāja Marija Golubeva (AP).

Lēmumu, kurās parlamenta komisijās Zamurs strādās, Saeima pieņems jau tuvākajā laikā.

Zamurs ir ieguvis starptautisko MBA grādu biznesa vadībā. Jau desmit gadus vada Latvijas Koka būvniecības klasteri. Kopš 2018. gada ir Rīgas Tehniskās universitātes pasniedzējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!