Foto: DELFI

Partiju apvienības "Attīstībai/Par" (AP) valdes līdzpriekšsēdētājam, kustības "Par" priekšsēdētājam Danielam Pavļutam nav šaubu par koalīcijas atbalstu iekšlietu ministra amatam virzītajam Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietniekam ģenerālim Kristapam Eklonam.

Pavļuts intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" uzsvēra, ka, izraugoties kandidātu vakantajam iekšlietu ministra amatam, tika meklēts cilvēks, kas ir pazīstams un respektējams nozarē.

Pavļuts par AP lēmumu par Eklona virzīšanu nedēļas nogalē informējis Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), kā arī neoficiāli informēti arī koalīcijas partneri. Par ministra amatam izvirzīto kandidātu sarunas koalīcijā, visticamāk, notiks jau šodien sadarbības sanāksmē.

"Nesagaidu nekādus īpašus iebildumus pret mūsu virzīto kandidatūru. Attiecīgi rīt un parīt kandidāts varētu tikties ar frakcijām, bet ceturtdien, 26.maijā, varētu notikt balsojums Saeimā. Nekādu indikāciju vai ziņu, ka kādam partnerim būt iebildumu, nav," pauda Pavļuts.

Viņš arī norādīja, ka domā, ka AP atbalstīs Nacionālās apvienības (NA) virzīto ekonomikas ministra amata kandidāti Ilzi Indriksoni (NA).

Kā ziņots, AP nolēmusi vakantajam iekšlietu ministra amatam virzīt Eklonu. VUGD ģenerālis uzrunāts šim amatam vairāku iemeslu dēļ. Tostarp, par viņu esot bijušas labas atsauksmes no iepriekšējās iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP). Partiju apvienībai un ministra amata kandidātam sakrītot prioritātes par iekšlietu sistēmas un valsts drošības jautājumiem.

Pavļuts iepriekš arī norādīja, ka bijis svarīgi izvirzīt kandidātu, kura spēja izprast iekšlietu jautājumus būtu neapstrīdama no pirmās dienas un kura personība un komunikācijas spējas var viest paļāvību.
Kā aģentūru LETA informēja AP komunikācijas vadītājs Edgars Barbaks, Eklona pašreizējās pārvaldības jomas ir operatīvā pārvalde, tehniskā pārvalde, iepirkumu un nodrošinājuma pārvalde - jomas, kas pašlaik esot kritiski svarīgas visā nozarē.

Tāpat ziņots, valdošajā koalīcijā ietilpstošā NA Kariņam pieprasīja Golubevas demisiju saistībā ar policijas darbu Uzvaras parkā nedēļas sākumā. NA draudēja, ka gadījumā, ja Golubeva paliks amatā, NA ministri pametīs valdību.

Tādēļ Golubeva paziņoja, ka ir zaudējusi premjera uzticību un nolēmusi atkāpties no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!