Foto: LETA

Nosacījums par obligātu masku lietošanu arī bērniem no septiņu līdz 13 gadu vecumam ir preventīvs, lai pēc iespējas samazinātu riskus Covid-19 vīrusa nekontrolētai izplatībai skolās un sabiedrībā kopumā, pauda "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Tā politiķis atbildēja uz jautājumu, vai tiks mainīts vai saglabāts gaidāmais nosacījums par masku lietošanu skolās no 4. janvāra arī bērniem, kuri mācās 1. līdz 4. klasē, ņemot vērā lielo skaitu iedzīvotāju, kuri parakstījušies par šīs normas atcelšanu.

"Saprotu vecāku raizes par saviem bērniem, tāpēc valdībai pieņemtie lēmumi ir skaidri jāpamato. Turklāt savlaicīgi jāsagatavojas, lai bērni būtu apmācīti un zinoši pareizi lietot sejas maskas," norādīja politiķis.

Kā skaidroja AP frakcijas vadītājs, Veselības ministrija ir norādījusi, ka diemžēl epidemioloģiskā situācija valstī ir tāda, ka maskas būs jāvalkā arī bērniem no septiņu līdz 13 gadu vecumam. "Mūsu kopējā prioritāte ir ierobežot pandēmiju. To iespējams panākt, ieklausoties ekspertos. Arī iedzīvotāji uzticēsies lēmumiem, kuri ir loģiski pamatoti un zinātnē balstīti," šādu pārliecību izteica Pavļuts.

Par aicinājumu atcelt no janvāra gaidāmo nosacījumu sākumskolēniem skolās lietot sejas maskas iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" savākti jau vairāk nekā 27 100 paraksti.

Kā ziņots, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) iepriekš intervijā Latvijas Televīzijai norādīja, ka valdībai, iespējams, būs jāpārskata savs lēmums, ka sākumskolēniem skolā stundu laikā, gan ārpus skolas būs jānēsā maskas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!