Foto: LETA

Iepriekšējais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (RP) ir viens no ilgāk strādājošajiem ekonomikas ministriem, liecina Ekonomikas ministrijas informācija.

Pavļuts ministra amatā strādāja divus gadus, divus mēnešus un 27 dienas - no 2011.gada 25.oktobra līdz 2014.gada 22.janvārim.

Taču no atjaunotās Latvijas 19 ekonomikas ministriem amatā visilgāk noturējās Artis Kampars (V), kurš šajā amatā bija divus gadus, septiņus mēnešus un 13 dienas - no 2009.gada 12.marta līdz 2011.gada 25.oktobrim.

Tāpat ekonomikas ministra amatā ilgi noturējās Aigars Kalvītis - kopumā divus gadus, sešus mēnešus un divas dienas - no 2000.gada 5.maija līdz 2002.gada 7.novembrim.

Savukārt visīsāko laiku - vienu mēnesi un 26 dienas - ekonomikas ministra amatā pavadījusi Ingrīda Ūdre - no 1999.gada 20.maija līdz tā paša gada 16.jūlijam.

Iepriekš ekonomikas ministra amatu ieņēmuši - Jānis Āboltiņš, Arnis Kalniņš, Aivars Kreituss, Ojārs Kehris, Jānis Zvanītājs, Guntars Krasts, Atis Sausnītis, Laimonis Strujēvičs, Ainārs Šlesers, Vladimirs Makārovs, Juris Lujāns, Arturs Krišjānis Kariņš, Aigars Štokenbergs, Jurijs Strods un Kaspars Gerhards.

Savukārt no šodienas, 22.janvāra, ekonomikas ministrs ir Vjačeslavs Dombrovskis (RP).

Jau ziņots, ka Saeima šodien apstiprināja jauno Laimdotas Straujumas (V) veidoto valdību. Straujuma ir pirmā sieviete Latvijas vēsturē, kura ieņem Ministru prezidenta amatu. Par uzticības izteikšanu Ministru kabinetam balsoja 64 deputāti, pret bija 27 parlamentārieši, bet atturējās divi deputāti.

Jaunajā valdībā būs seši jauni ministri, kas nestrādāja iepriekšējā Valda Dombrovska (V) vadītajā Ministru kabinetā, - zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK), aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), tieslietu ministre Baiba Broka (VL-TB/LNNK), labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS), kā arī izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (V).

Jaunajā valdībā savu darbu neturpinās līdzšinējais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (RP), aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V), tieslietu ministrs Jānis Bordāns, kā arī labklājības ministre Ilze Viņķele (V). Tāpat darbu valdībā neturpinās līdzšinējais premjers Valdis Dombrovskis. Pabriks, Viņķele un Valdis Dombrovskis tagad atjaunos Saeimas deputātu mandātu.

Savukārt iepriekšējais izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) kļūs par ekonomikas ministru, bet līdzšinējā zemkopības ministre Straujuma pildīs valdības vadītājas pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!