Foto: DELFI

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) nekandidēs uz partijas "Kustība "Par!" nākamās valdes sastāvu, intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" pastāstīja politiķis.

Decembrī partijai "Kustība "Par!"" plānots kongress, kurā izvērtēs zaudējuma iemeslu un politiskās kļūdas Saeimas vēlēšanās.

"Jebkurā gadījumā partijai mainīsies vadība. Visa mūsu valde ar mani priekšgalā ir atkāpusies. Es uz valdi nekandidēšu," sacīja Pavļuts.

Viņš skaidroja, ka tādējādi vēlas dot iespēju nomainīties partijas valdei un tās līderībai.

"Es domāju, ka jaunā paaudze vedīs mūsu partiju uz priekšu varbūt nedaudz savādāk. Katrā ziņā laiks līdz nākamajām vēlēšanām mums ir lieliska iespēja sagrupēties, nokoncentrēties uz to, kas ir būtiskākais sociālliberālisma aizstāvībā," pauda politiķis.

Komentējot apvienībai "Attīstībai/Par!", kurā ietilpst arī "Kustība "Par!"", Saeimas vēlēšanās iegūto 4,97% atbalstu, Pavļuts atzina, ka šis iznākums ir dramatisks. "Ja demokrātija strādā šādi un vēlētājs uzskata, ka mums ir četrus gadus jāpagaida uz rezervistu soliņa, tad mēs to darīsim. Skaidrs, ka plinti krūmos mēs nemetīsim un mēs būsim atpakaļ," sacīja politiķis.

Jau ziņots, ka pēc neveiksmīga starta Saeimas vēlēšanās par atkāpšanos no partijas valdes ir paziņojuši vairāki politiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!