Foto: LETA

Kustības “Par!” veselības ministra amatam izvirzītais “Attīstībai/Par” Saeimas frakcijas vadītājs Daniels Pavļuts pārliecināts, ka būs piemērots amatam, un solīja turpināt līdzšinējās ministres Ilzes Viņķeles (AP) uzņemto kursu cīņā ar Covid-19 pandēmiju, paļaujoties uz speciālistu viedokli un zinātnē balstītām atziņām, ceturtdien intervijā Latvijas radio pauda politiķis.

Viņš atzina, ka "Attīstībai/Par!" kā politiskā spēka galvenais uzdevums ir parādīt, ka ir valstiski atbildīgi un pēc negaidītā premjera Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") soļa, pieprasot ministres Ilzes Viņķeles (AP) demisiju, gatavi darīt visu, lai pārvarētu pandēmiju.

Pavļuts sacīja, ka Viņķele bijusi izcila veselības ministre, grūtajos laikos izdarīts labākais iespējamais.

Viņš solīja, ka arī viņš kā veselības ministrs turpinās paļauties uz nozares ekspertiem un kā politiķis darīs visu, lai viņi var izdarīt savu darbu.

Viņš uzsvēra, ka nozarē ir daudz brīnišķīgu speciālistu, kuri ir kompetenti tieši veselības jautājumos, savukārt viņam ir pietiekama kompetence, lai darītu politiķa darbu, pārstāvētu nozari un speciālistu viedokli valdības darbā.

Pavļuts sacīja, ka nozares vadībā nepieciešams pieredzējis politiķis, kurš var pārstāvēt ekspertu piedāvājumus un zinātnē balstītos risinājumus, aicināt tos skaidrot sabiedrībai, lai panāktu sadarbību un masveida vakcināciju.

Viņš atzina, ka, viņam kļūstot par ministru, cīņā ar pandēmiju veselības jomā nebūs būtisku izmaiņu, bet izmaiņas varētu būt viņa darbā valdībā attiecībā uz citiem aspektiem, piemēram, nevienlīdzības mazināšanu un ekonomiskā atbalsta sniegšanu, jo tas atstāj iespaidu uz sabiedrības līdzdalību cīņā ar vīrusu, gatavību vakcinēties un pakļaušanos dezinformācijai.

Pavļuts sacīja, ka viens no viņa uzdevumiem būs vakcinācijas pret Covid-19 paātrināšana un vakcinācijas plāna uzlabošana, un pāri visam ir komunikācija cīņā par iedzīvotāju uzticēšanos un cīņā ar dezinformāciju.

Vakcinācijas plāns ir tikai dokuments, to iespējams papildināt un uzlabot, un viņa mērķis ir panākt, lai vakcinēšanas institūcijas, ģimenes ārstu prakses būtu gatavas masu vakcinācijai martā–aprīlī.

Viņš arī pieļāva, ka viņam un premjeram Krišjānim Kariņam varētu būt atšķirīgi viedokļi kādos jautājumos, taču politikā ir jākomunicē un jāmeklē risinājumi, un viņš ir gatavs to darīt.

Tāpat viņš gatavs veidot dialogu ar Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrību (LVSADA), kuras priekšsēdētājs Valdis Keris uzskata, ka Pavļuts nav piemērots amatam. Pavļuts sacīja, lai lūgtu spriest par viņa piemērotību pēc rezultātiem un darbiem, norādot, ka šajā laikā jāstrādā visiem kopā.

Veselības ministra amatā Pavļuta prioritātes būs gan slimnīcu tīkla pilnveidošana, gan citas vajadzības, bet primārais darbs – cīņa ar Covid-19 pandēmiju.

Reizē viņš apliecināja, ka pēc stāšanās ministra amatā plāno nolikt Saeimas deputāta mandātu. Viņa vietu varētu ieņemt Latvijas Koka būvniecības klastera izpilddirektors, partijas "Latvijas attīstībai" valdes loceklis Gatis Zamurs, jo Māris Mičerevskis, kam pirmajam būtu jāsaņem "mīkstais" mandāts, no tā atteicies un turpinās darbu Rīgas domē, apliecinājis politiķis.

Jau vēstīts, ka premjers otrdien izteica neuzticību veselības ministrei Ilzei Viņķelei un partijai "Attīstībai/Par" deva laiku, lai tā izvirza savu kandidātu šim amatam. Kustība "Par!" šim amatam virzījusi pašreizējo partijas vadītāju un Saeimas frakcijas vadītāju Danielu Pavļutu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!