Foto: LETA

Ekonomikas ministru Danielu Pavļutu maz uztrauc sabiedriskajā telpā esošā skepse par Ekonomikas ministrijas reemigrācijas plānu.

Kā otrdien žurnālistiem sacīja ministrs, viņu neuztrauc ne skepse, ne arī paustā kritika par šo plānu, jo, viņaprāt, tā ir veselīgas diskusijas sastāvdaļa.

"Viens no būtiskajiem plāna izstrādes mērķiem ir tāds, ka par šiem jautājumiem diskutē arvien vairāk," sacīja Pavļuts. Viņš arī pavēstīja, ka pēdējā laikā arvien vairāk tautiešu ir vērsušies gan Ekonomikas ministrijā, gan pie viņa personīgi, gan arī pie darba grupas, kas izstrādājusi plānu, vaicājot, kur saņemt informāciju un palīdzību, lai atgrieztos Latvijā.

Kopš publiski ir pieejams Ekonomikas ministrijas darba grupas izstrādātais reemigrācijas plāns, par to tiek izteikta arī kritika, piemēram, norādot, ka tas aizbraukušos sadalīs vajadzīgajos un nevajadzīgajos. Tāpat ir bijusi kritika, ka šajā plānā ir piemirsts par zemi kvalificēto darbaspēku.

Jau ziņots, ka pēc ekonomikas ministra Daniela Pavļuta iniciatīvas izstrādātais reemigrācijas atbalsta pasākumu plāna projekts paredz astoņus konkrētus rīcības virzienus tuvākajiem trim gadiem.

Plānā ir paredzēti vairāki virzieni reemigrācijas veicināšanai, piemēram, dažādi pabalsti, bērnu vienkāršota reģistrēšana izglītības iestādēs, repatriantu statusa saņēmēju loka paplašināšana, latviešu valodas apmācība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!