Foto: LETA

Jūrā iepūstā kaitbordista Renāra Mileikas meklēšana naktī uz otrdienu beigusies bez panākumiem, taču viņa meklēšana tiks turpināta arī otrdien pa dienu, LNT raidījumā „900 sekundes” sacīja meklēšanas darbu koordinators Gusts Balodis.

Balodis sacīja, ka šobrīd meklēšanas darbos iesaistītie gaida uzaustam gaismu, lai gaisā paceltos helikopters un meklēšanu turpinātu un teritoriju pārskatītu no gaisa.

Balodis pateicās visiem brīvprātīgajiem, kuri naktī uz otrdienu ieradās palīgā meklēt pazudušo kaitbordistu.

Meklēšanas teritorija paliek iepriekšējā, jo vēja virziens un straume nav mainījusies un nemainīsies līdz otrdienas plkst. 16. Līdz tam arī paredzēts meklējumus turpināt, bet pēc tam lemt par tālāko.

Balodis pateicās visiem atbildīgajiem dienestiem, kuru cilvēki naktī uz otrdienu palīdzējuši pazudušā kaitbordista Mileikas meklēšanā.

Jau ziņots, ka sestdien, 3.janvārī, Kolkas ragā jūrā ienests kaitbordists. Uz notikuma vietu devās Dundagas un Rojas posteņu ugunsdzēsēji ar laivām. Par notikušo tika paziņots arī Krasta apsardzes dienestam.

Pārvarot 41 kilometru, Dundagas posteņa ugunsdzēsēji notikuma vietā ieradās pēc 36 minūtēm, savukārt Rojas posteņa ugunsdzēsēji - nedaudz vēlāk. Laiva ar ugunsdzēsējiem sāka pārmeklēt teritoriju Rīgas jūras līča pusē.

Pazudušais vīrietis nebija redzams un meklēšanas darbi beidzās bez rezultāta. Ugunsdzēsēji glābšanas darbus īstenoja savu tehnisko iespēju robežās un tik ilgi, cik to ļāva laikapstākļi.

Paralēli ugunsdzēsējiem Krasta apsardzes dienests glābšanas darbos iesaistīja savā rīcībā esošos resursus.

Lai gan svētdien, 4. janvārī, pulksten 16:59 oficiālie glābšanas un meklēšanas darbi tika pārtrauktibrīvprātīgo meklētāju grupa turpināja Mileiku meklēt arī pirmdien.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!