Foto: LETA

Krievijai ir tiesības uz savu pozīciju Donbasā, "jo tur ir ļoti daudz krievvalodīgo", intervijā laikrakstam "Diena" pauž "Baltijas pirmā kanāla" īpašnieka "Baltic Media Alliance" (BMA) valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Oļegs Solodovs.

"Ja viņi prasīja kādu palīdzību, Krievijai ir tiesības izlemt, kam palīdzēt, kam ne. Citām valstīm tur jaukties iekšā, pēc manām domām, nav jēgas, jo… tā būtu jaukšanās svešās lietās," viņš uzskata.

Pēc žurnālista norādes par to, ka Krievija varētu nolemt palīdzēt arī saviem tautiešiem Latvijā uzņēmējs saka – tā esot cita lieta, jo Latvija ir NATO. "Prezidents Putins nesen teica, ka tikai vājprātīgais var uzbrukt NATO. Tas bija stingri pateikts, un tam jābūt signālam tiem, kuri grib karu vai par to runā. Tak nebūs te nekā tāda, vajag nomierināties, necelt paniku, nepostīt vidi investīcijām."

Viņš jautā: "Krievija kādam ir uzbrukusi?" un apgalvo, ka gluži otrādi - Krievijai esot uzbrukuši "zviedri, franči, vācieši", savukārt Gruzijas konfliktā pirmie uzbrukuši gruzīni.

Arī saistībā ar Krimas aneksiju Solodovs uzsver to, ka par pievienošanos Krievijai iedzīvotāji esot nobalsojuši. Viņš gan pauž viedokli, ka pēc iekļaušanas Krievijā bijuši pārspīlējumi ar privātīpašumu nacionalizāciju. "Nevajadzēja ņemt nost, tas bija nepareizi, kaut kāda septiņpadsmitā gada revolūcijas smaciņa…"

Savukārt jautāts par robežu starp žurnālistiku un propagandu viņš attrauc, ka Latvijā par propagandu sauc tikai informāciju, kas nāk no Kremļa, bet to, kas nākot no valstīm "viņpus okeāna", tā neviens nesaucot.

BMA vadītāja vērtējumā jauna Latvijas sabiedriskā TV kanāla veidošana krievu valodā ir atbalstāma, jo "mums vairs nekarinās visādas birkas – Kremļa roka", bet gan prasīs atbildību no jaunā kanāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!