Foto: LETA

Partija "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) šogad kongresā lems par partijas nākotni, un netiekot izslēgta iespēja likvidēt partiju.

Aģentūras BNS rīcībā ir neoficiāla informācija, ka partijas iekšienē jau apspriests jautājums par PCTVL likvidāciju un vairāki tās biedri, iespējams, varētu pievienoties Vladimira Lindermana vadītajai partijai "Par Dzimto Valodu!".

Partijas vadība pagaidām likvidāciju neapstiprina.

PCTVL valdes priekšsēdētājs Jakovs Pliners sacīja, ka šādu informāciju nevar ne apstiprināt, ne noliegt.

"Partijas biroja sēdē nolēma līdz gada beigām sasaukt kongresu. Taču konkrēts kongresa datums un darba kārtība pagaidām nav zināma. Es pašlaik nevaru ne apstiprināt, ne arī noliegt, ka kongresā partijas biedri varētu lemt par PCTVL pašlikvidāciju. Iespējams, mēs lemsim par dalību nākamgad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās," pastāstīja Pliners.

Viena no partijas līderēm Tatjana Ždanoka solīja uz jautājumiem atbildēt ceturtdien.

Savukārt PCTVL līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs informēja, ka kongresā galvenais apspriežamais jautājums būs, vai partija piedalīsies nākamgad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās. Tāpat tajā lems par partijas tālāko attīstību.

Viņš norādīja, ka ir vairākas attīstības iespējas - piedalīties pašvaldību vēlēšanās kopīgi ar kādu citu politisko spēku, startēt pašiem ar savu sarakstu, veidot sabiedrisko organizāciju vai reģistrēt partiju ar citu nosaukumu, bet tajā būtu tie paši cilvēki, kas PCTVL. "Partijai tomēr ir savs reitings, kas apliecina, ka tai ir atbalstītāji," sacīja Mitrofanovs, apgalvojot, ka runu par pašlikvidāciju nav bijis.

PCTVL starti pēdējās divās Saeimas vēlēšanās ir bijuši neveiksmīgi.

Pagājušā gada laikā divi politiskie spēki paziņoja, ka izbeidz darbību – kādreizējās varas partijas Tautas partija un LPP/LC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!