Foto: AFI
Partija "Par cilvēktiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL ) savā priekšvēlēšanu avīzē sevi pretnostatījusi "Saskaņas centram" (SC), "divu mūsdienu krievu parlamentāro partiju" salīdzinājumā cenšoties sevi parādīt kā dedzīgākus krievvalodīgo tiesību aizstāvjus, un cita starpā uzsverot, ka atšķirībā no SC nekādā gadījumā neatzīst Latvijas okupāciju, novērojis laikraksts "Diena".

PCTVL avīzē citēts SC līdera Jāņa Urbanoviča teiktais: "Protams, okupācija bija. Gan Latvijā, gan Krievijā ir maz tādu krievu, kuri teiktu, ka tā nav bijusi". Šis citāts tiek pretnostatīts PCTVL līdera Jakova Plinera citā intervijā teiktajam, ka viņš okupāciju neatzītu pat tad, ja to izdarītu Krievija, jo tādā gadījumā "vairāk nekā pusmiljons cilvēku kļūst par civilajiem okupantiem, kuriem jābrauc prom vai jākrīt uz ceļiem".

"Diena" arī PCTVL avīzītē atradusi vietas, kur šī partija kritizē SC attieksmi pret izglītību krievu valodā, norādot, ka Rīgas dome Nila Ušakova (SC) vadībā slēgusi jau deviņas krievu skolas. PCTVL arī sola, atšķirībā no SC, panākt krievu valodas kā oficiālās valodas atzīšanu visās pašvaldībās, kurās krievvalodīgo skaits pārsniedz 20%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!