Partiju "Līdztiesība" un BITE ("Brīva izvēle tautu Eiropā") institūcijas visos līmeņos turpmāk praktiski darbosies kā viena partija - PCTVL.
Kā informēja PCTVL pārstāvis Miroslavs Mitrofanovs, pārejas periodā, kamēr "Līdztiesība" un BITE konsolidēsies vienotā nacionāla mēroga partijā, tās "likuma ietvaros uzturēs formālas funkcijas saskarsmē ar valsti, savukārt visa publiskā politiskā darbība turpmāk tiks realizēta tikai PCTVL ietvaros un PCTVL vārdā".

Līdz grozījumu izdarīšanai PCTVL statūtos tās augstākā vadības institūcija būs Dibinātāju padome, kurā apvienojas pašreizējais "Līdztiesības" Republikāniskais centrs un partijas BITE dome. PCTVL līdzpriekšsēdētāji ir Tatjana Ždanoka un Jakovs Pliners.

Eiroparlamenta vēlēšanās PCTVL startēs ar atsevišķu sarakstu, kurā būs deviņi kandidāti. Sarakstā tiks iekļauti tikai tādi kandidāti, kas pilnībā atbalsta PCTVL pirmsvēlēšanu platformu, līdzās latviešu un krievu valodai zina vismaz vēl vienu svešvalodu - angļu, franču vai vācu, pārzina Eiropas Savienības darbības principus un aktuālās problēmas, kā arī ir vienas no PCTVL sastāvā ietilpstošajām partijām biedrs.

PCTVL kandidātu izvirzīšana Eiroparlamenta vēlēšanām notiks tuvāko divu mēnešu laikā. Kā visticamākā PCTVL saraksta līdere tiek minēta Ždanoka, kurai Latvijā ir liegtas tiesības kandidēt Saeimas un pašvaldību vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!