Foto: DELFI

Piektdien, 5. novembrī, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns sasauca Reliģijas lietu konsultatīvās padomes sēdi tiešsaistē, lai vērtētu valstī ieviesto ierobežojumu ievērošanu Latvijas dievnamos un apspriestu reliģisko organizāciju darbību no šī gada 15. novembra, informē Tieslietu ministrija.

Padomes sēdes laikā Jānis Bordāns atzinīgi vērtēja reliģisko savienību (baznīcu) darbību ārkārtējās situācijas laikā, stingri ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus, organizējot dievkalpojumus attālināti un individuāli tiekoties ar ticīgajiem. Tāpat arī pauda nožēlu par epidemioloģisko prasību ignoranci no atsevišķu reliģisko organizāciju puses, demonstratīvi pārkāpjot valstī noteiktos ierobežojumus, apdraudot cilvēku veselību un dzīvības un mazinot iespēju efektīvi apkarot Covid-19 infekcijas izplatību.

"Šajā laikā, kas grūts mums visiem, visai sabiedrībai vajag solidarizēties un, skaidrs, ka pašreiz vienīgais risinājums ir stingri ievērot valstī noteiktos ierobežojumus un vakcinēties, lai apkarotu pandēmiju," sacīja tieslietu ministrs.

Padomes sēdes laikā reliģisko organizāciju pārstāvji pozitīvi vērtēja situāciju, kad pašreizējos apstākļos nav liegtas reliģiskās darbības draudzes ticīgajiem, un baznīcas ir pieejamas individuāliem apmeklējumiem.

Tāpat sēdes laikā pārrunāta reliģisko organizāciju darbība no šī gada 15. novembra. Tieslietu ministrija informēja, ka arī turpmāk dievnami būs atvērti individuālajiem apmeklējumiem visiem ticīgajiem.

Vienlaikus turpmāk baznīcas darbosies "zaļajā" režīmā, proti, iespēju apmeklēt dievkalpojumus klātienē varēs tikai uzrādot sadarbspējīgus sertifikātus.

Tieslietu ministrija pateicās reliģiskajām organizācijām par līdzšinējo sadarbību un darbu ārkārtējās situācijas apstākļos, aktīvi iesaistoties Covid-19 infekcijas izplatības mazināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!