Foto: LETA

Ventspils pilsētas mēra amatā pirmdien, 5. jūlijā, ievēlēja "Latvijai un Ventspilij" izvirzīto kandidātu Jāni Vītoliņu, portālu "Delfi" informēja pašvaldībā.

Mēra amatam šajā sēdē vairs netika izvirzīts deputāts Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"), par kuru ievēlētie deputāti nespēja vienoties ceturtdien, 1. jūlijā, notikušajā sēdē, kur deputātu balsis "par" un "pret" sadalījās vienādi.

Pirmdien, 5. jūlijā, 1. jūlija sēdes turpinājumā deputāti atkārtoti mēģināja ievēlēt pilsētas mēru. "Latvijai un Ventspilij" šim amatam bija izvirzījuši Jāni Vītoliņu. Savukārt pārējie deputāti šim amatam izvirzīja Bruno Jurševicu (JKP).

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes sēdē, balsojot ar vēlēšanu zīmēm ar 7 balsīm "par", 0 balsīm "pret", 5 deputātiem atturoties, par Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāju ievēlēts Jānis Vītoliņš.

Savukārt Jurševica kandidatūru priekšsēdētāja amatam atbalstīja 5 deputāti , 6 balsoja "pret", bet viens atturējās.

Vītoliņš iepriekšējos domes sasaukumos bija mēra vietnieks infrastruktūras jautājumos.

No 2010. gada viņš ievēlēts par politiskās partijas "Latvijai un Ventspilij" valdes priekšsēdētāja vietnieku.

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanas šogad notika jūnija sākumā un tas nozīmē, ka jaunievēlētajiem deputātiem bija gandrīz mēnesis laika, lai savstarpēji vienotos par jaunajām koalīcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!