Foto: LETA

Pēc vairāk nekā puses nodoto balsu saskatīšanas Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās līderpozīcijā nostiprinājusies partijai "Vienotība", liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Starp saskaitītajām balsīm gan nav datu no neviena Rīgas vēlēšanu iecirkņa, bet tieši Rīgā vēlētāji bija visaktīvākie.

Pēc vairāk nekā puses saskaitīto balsu "Vienotībai" ir nepilni 50% balsu, nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - aptuveni 14%, Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) - 10%, bet partijai "Saskaņa" - 9% balsu. Aleksandra Mirska pārstāvēto partiju "Alternative" un Tatjanas Ždanokas "Latvijas Krievu savienību" (LKS) - atbalstījuši nedaudz mazāk kā 5% vēlētāju, liecina rezultāti pēc daļas balsu apkopošanas.

Neoficiālā informācija no novērotājiem liecina, ka, apkopojot arī Rīgā nodotās balsis, EP varētu tikt ievēlētas četras partijas - "Vienotību" atbalstījuši 35%, "Saskaņu" - 20%, VL-TB/LNNK - 15%, bet LKS - 9% vēlētāju.

Brīdī, kad bija saskaitītas aptuveno 20% balsu "Vienotību" EP varētu pārstāvēt Valdis Dombrovskis, Sandra Kalniete un Artis Pabriks, "Saskaņu" - Andrejs Mamikins, Zaļo un zemnieku savienību - Iveta Grigule, nacionālo apvienību - Roberts Zīle, "Alternative" - Mirskis, bet LKS - Tatjana Ždanoka.

Kā ziņots, atbilstoši "Latvijas faktu" sadarbībā ar Latvijas Televīziju veiktās vēlētāju aptaujas datiem par "Vienotību" nobalsojuši 31,2% aptaujāto vēlētāju, par "Saskaņu" - 13,1%, par VL-TB/LNNK - 11,7%, par ZZS - 6,2%, par LKS - 5,5%, par "Alternative" - 3%, par "Latvijas attīstībai" - 2,4%, par Latvijas Reģionu apvienību - 1,8%, par Latvijas sociālistisko partiju - 1,4%, bet par pārējām partijām - mazāk nekā 1% aptaujāto balsotāju.

Šāda balsu sadalījuma gadījumā "Vienotība" varētu iegūt četrus no astoņiem Latvijai atvēlētajiem EP deputātu mandātiem, bet "Saskaņa", VL-TB/LNNK, ZZS un Tatjanas Ždanokas vadītā LKS iegūtu pa vienam mandātam, tomēr ir sīva cīņa par to, vai "Vienotība" iegūs četras vietas, vai tomēr "Saskaņa" iegūs divas vietas, bet "Vienotībai" paliks trīs mandāti.

Kopumā tikuši aptaujāti 14 710 vēlētāji, bet atteikušies atbildēt 21,9% aptaujāto balsotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!