Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējiem, saņemot astoņus pārkāpumu uzskaites punktu skaitu, turpmāk būs obligāti jāapmeklē apmācības kursi un jānokārto teorētiskais un praktiskais eksāmens ceļu satiksmes drošības jautājumos.

To paredz Satiksmes ministrija izstrādātie grozījumi "Pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas piemērošanas noteikumos", kuri ceturtdien izsludināti Valsts sekretāru sanāksmē, informēja ministrija.

Grozījumi noteikumos paredz, ka pārkāpumu uzskaites punktus reģistrēs arī mopēdu vadītājiem.

Turpmāk transportlīdzekļa vadītājiem, saņemot astoņus pārkāpumu uzskaites punktus, būs obligāti jāapmeklē apmācības kursi ceļu satiksmes drošības jautājumos un jāapgūst apmācība drošā transportlīdzekļa vadīšanā. Savukārt, sakrājot 12 pārkāpumu uzskaites punktus, papildus teorētiskajam eksāmenam būs jāveic spēkrata vadīšanas iemaņu pārbaude.

Par ietekmēšanas līdzekļu (piemēram, atkārtotas ceļu satiksmes noteikumu apmācība vai eksāmens) izpildi noteiktā laikā un kārtībā tiks dzēsti divi pārkāpumu uzskaites punkti, bet neizpildes gadījumā vadītājam papildus tiks reģistrēti divi.

Transportlīdzekļu vadītājiem ar mazāku par diviem gadiem braukšanas pieredzi maksimālais pārkāpumu uzskaites punktu skaits, kas pieļaujams, lai varētu piedalīties satiksmē, ir 9, ar divu un vairāk gadu pieredzi - 15 punkti.
Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējs par pienākumu nokārtot noteiktus autovadītāja eksāmenus tiks informēts, nosūtot rakstisku paziņojumu uz viņa deklarēto dzīvesvietu.

Noteikumu projektā precizēta arī kārtība, kādā veic transportlīdzekļa vadīšanas iemaņu pārbaudi.

Lai veicinātu transportlīdzekļu drošu vadīšanu, ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu un mazinātu cilvēku dzīvības, veselības un mantas apdraudējumu, Latvijā kopš 2004. gada 1. jūlija darbojas pārkāpumu uzskaites punktu sistēma.
Normatīvais akts stāsies spēkā pēc apstiprināšanas valdībā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!