Foto: PantherMedia/Scanpix

Pēc autoservisu nodokļu nomaksas un grāmatvedības pārbaudēm, kas paredzētas tuvākajos mēnešos, Valsts ieņēmumu dienests (VID) ķersies klāt zobārstiem, svētdien vēsta LNT ziņu raidījums.

Atsaucoties uz VID ģenerāldirektores Ināras Pētersones teikto, raidījums vēsta, ka VID ieskatā, situācija šajā jomā esot „šokējoša".

Jau vēstīts, ka nodokļu disciplīnas uzlabošanai automobiļu apkopes un remonta nozares nodokļu maksātājiem VID ir noteicis divus mēnešus - jūliju un augustu, dodot tiem iespēju pašiem novērst pārkāpumus nodokļu aprēķinu jomā un deklarēt gan saimnieciskās darbības ieņēmumus, gan darbiniekus, gan darbiniekiem aprēķinātās algas pilnā apmērā.

Ja tas netiks izdarīts, tad VID septembrī sāks vērienīgus preventīvos un represīvos pasākumus automobiļu apkopes un remonta nozares nodokļu maksātājiem, teikts VID paziņojumā presei.

VID ēnu ekonomikas apkarošanā kā vienu no prioritārajām nozarēm ir noteicis automobiļu apkopes un remonta nozari un VID šajā nozarē strādājošiem nodokļu maksātājiem pievērsīs īpaši pastiprinātu uzmanību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!