Sestdien pēc Lietuvas un Igaunijas futbola valstvienību mača, kas notika Baltijas Kausa ietvaros jaunajā Jūrmalas stadionā, izcēlās nekārtības, kuru rezultātā cietis stadions un nelielas traumas guvuši Jūrmalas pašvaldības policisti, informē Latvijas Futbola Federācija.

Nekārtības sākās pašā spēles izskaņā, pēc tam, kad mača pēdējā minūtē Lietuvas izlase guva vārtus un laukumā izskrēja trīs igauņu līdzjutēji. Lietuvas izlases līdzjutēji aiz priekiem sāka lēkāt pa tribīnēm un lauzt krēslus, ko Jūrmalas pašvaldības policisti mēģināja apturēt. Uz to Lietuvas izlases līdzjutēji atbildēja ar vēl vairāk salauztiem krēsliem, turklāt sāka apmētāt policistus ar asajām krēslu lauskām.

Vēlāk autostāvvietā pie autobusiem lietuviešu līdzjutējus izdevās apvaldīt tikai pēc tam, kad policija izšāva trokšņu plaukšķenes. Pirmais aizbrauca Lietuvas izlases līdzjutēju autobuss, bet pēc pusstundas arī Igaunijas līdzjutēju trīs autobusi.

Stadionā salauzti aptuveni simts krēsli un norautas kāpnes norobežojušās troses. Kopējie nodarītie zaudējumi tiks aprēķināti. Latvijas Futbola federācija pieprasīs no Lietuvas un Igaunijas futbola federācijām atmaksāt nodarītos zaudējumus gan stadionam, gan pašvaldības policijai.

Cilvēkiem nav nopietnu traumu, kā arī uz vietas nevienam nebija nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība.

Preses konferencē pēc notikušā Latvijas Futbola federācijas komercdirektors un atbildīgais par drošību stadionos Vladimirs Žuks, kā arī Igaunijas Futbola federācijas prezidents Aivars Pohlaks sniedza informāciju par notikušo.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!