Foto: DELFI

Pēc Mežaparkā notikušās ekskursijas autovilciena avārijas, kurā gāja bojā bērns, atbildīgās iestādes meklēs risinājumus, kā sakārtot specializētā tūrisma transporta lietošanas noteikumus.

To šodien nolēma Ceļu satiksmes drošības padome, kura uzdeva policijai sadarbībā ar pašvaldībām un citām institūcijām divu mēnešu laikā sagatavot priekšlikumus par tūrisma transporta izmantošanas noteikumiem, lai nākotnē neatkārtotos līdzīga traģēdija kā Mežaparkā.

Jautājumu par šī transporta lietošanas noteikumu uzlabošanu izteica Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis. Viņš minēja, ka, piemēram, Somijā līdzīgiem transportlīdzekļiem priekšā pāris centimetrus virs zemes atrodas drošības aizsargs. Tas nodrošina, ka cilvēks zem riteņiem pakļūt nevar. Savukārt Mežaparka gadījumā bija vienkārši uz apvidus automašīnas bāzes uzbūvēts autovilciens.

Lai izvairītos no traģēdijām, atbildīgās institūcijas arī meklēs risinājumus, kā sakārtot Rīgā bieži manāmo velorikšu lietošanas noteikumus. To rosināja Ceļu satiksmes drošības direkcijas direktors Andris Lukstiņš.

Paredzēts, ka priekšlikumi tiks sagatavoti līdz nākamajai padomes sēdei, kas notiks pēc pāris mēnešiem.

Jau ziņots, ka 9.martā Mežaparkā gājis bojā 2007.gadā dzimis zēns, kurš, braucot ar velosipēdu, pakļuvis zem ekskursijas autovilciena. Vilcieniņš parka teritorijā kursējis nelegāli, jo šogad vēl nebija noslēdzis kārtējo līgumu ar parka apsaimniekotāju, pašvaldības SIA "Rīgas meži", par šādas atrakcijas organizēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!