Foto: LETA
Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile sestdienas vakarā sasaukusi svētku rīkotāju operatīvās rīcības grupas ārkārtas sanāksmi pēc tam, kad tika pārtraukts Dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājums, portālu "Delfi" informēja Ministres komunikācijas konsultante Ilze Salna.

Operatīvās grupas sanāksmē tiks uzklausīti mediķu un policijas informācija par notikušo un tiks lemts par tālāko rīcības plānu saistībā ar svētdien plānoto svētku dalībnieku gājienu un Noslēguma koncertu.

"Bērnu drošība ir pirmajā vietā. Vienlaikus būs jāvērtē arī visu iesaistīto dienestu atbildība. Tiklīdz mūsu rīcībā būs pārbaudīta informācija, par to informēsim sabiedrību," uzsvēra Seile.

Jau vēstīts, ka sestdienas vakarā īsi pēc plkst. 21 pēkšņi pārtraukts XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta "Manā dziesmā tu..." ģenerālmēģinājums, jo tā laikā pēkšņi sākuši ģībt svētku dalībnieki - bērni.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša portālam "Delfi" sacīja, ka tajā brīdī, kad vairākiem bērniem parādījušās līdzīgas sūdzības, mediķiem bijis skaidrs, ka runa ir par lielu sagurumu un funkcionāliem traucējumiem. Bērni Rīgā uz svētkiem sabraukuši no dažādām Latvijas vietām, nonākuši sev jaunos apstākļos, jaunā vidē, kas radījis papildus stresu.  

Tie bērni, kas noģībuši, tikuši nogādāti pie mediķiem, kur atgūlušies un atpūtušies. Mēģinājums pārtraukts, lai bērni varētu labi paēst, atpūsties un izgulēties, bet svētdien jau ar jauniem spēkiem piedalīties svētku noslēguma pasākumos, uzsvēra Bukša. 

Savukārt svētku organizatoru preses pārstāve Inga Vasiļjeva portālam "Delfi" gan sacīja, ka nav noticis nekas ārkārtējs, mēģinājums vienkārši ir beidzies. "Mēģinājums ir beidzies, visi mierīgi plūst uz mājām. Teritorija ir gandrīz iztukšojusies. Šeit ir pietiekams medicīniskais resurss, tiek sniegta medicīniskā palīdzība. Situācija ir mierīga, visi bērni dodas mājās atpūsties un sasildīties, lai rīt varētu piedalīties noslēguma koncertā," norādīja Vasiļjeva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!