Foto: AP/Scanpix/LETA

Sestdien īsi pirms pulksten 18 glābēji saņēma izsaukumu uz Ādažu novada Carnikavas pagastu, kur saskaņā ar aculiecinieku teikto, upē peldēt devies cilvēks, kurš vairs nav redzams virs ūdens. Pēc vairāku stundu meklēšanas atrastas cilvēka mirstīgās atliekas, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Notikumā glābēji-ūdenslīdēji ar Nacionālo bruņoto spēku laivu apsekoja norādīto vietu un pēc četru stundu meklēšanas, cilvēks tika atrasts, izcelts krastā un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Svētdien pulksten 19 ugunsdzēsēji steidzās uz Bauskas novada Gailīšu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ugunsgrēka dēļ aizdegās arī sausā zāle, taču glābējiem izdevās no liesmām nosargāt pirti.

Notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamā māja un tai ir iebrucis jumts, līdztekus deg arī sausā zāle 5000 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsējiem no liesmu izplatības izdevās nosargāt blakus esošo pirti. Neilgi pirms 23 vakarā ugunsgrēks likvidēts.

Piektdienas naktī saņemts izsaukums uz Liepupes pagasta Tūju, kur izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka deg saimniecības ēkas jumts, otrais stāvs un piebūve. Pusastoņos no rīta šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Piektdien saņemti 33 izsaukumi, kas saistīti ar spēcīgā vēja radītiem postījumiem. Pārsvarā visos gadījumos koki bija nolūzuši uz ceļa braucamās daļas, bet divos gadījumos koki bija nolūzuši uz vieglajām automašīnām, bet vēl vienā – uz elektrības vadiem.

Aizvadītajā nedēļas nogalē glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, elektrības rozete, elektrības vadi, pārvietojamā tualete, trīs vieglās automašīnas, autobuss, dzīvokļa ārdurvis, jumts, siltinājums, trīs šķūņi, siltumnīca, astoņas dārza mājas, divas pirtis, dzīvojamā māja un deviņos gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā VUGD saņēma 185 izsaukumus – 47 uz ugunsgrēku dzēšanu, 109 uz glābšanas darbiem, bet 29 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!