Foto: LETA

Lai gan Valsts policijas resursi ātruma pārkāpēju ķeršanai šobrīd ir krietni mazāki nekā pirms fotoradaru projekta sākuma, tomēr pēc līguma laušanas ar privāto partneri, fotoradaru ieviesēju "Vitronic Baltica un Partneri" pārgalvīgus braucējus turpinās uzraudzīt un sodīt policijas ekipāžas, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Labrīt, Latvija!" pauda Valsts policijas priekšnieka vietnieks Guntars Marķitāns.


Viņš atgādināja, ka uzņēmuma uzsāktais tiesiskās aizsardzības process neietekmēs līguma laušanu, policija līdz 22.augustam gaida "Vitronic" paskaidrojumus par līguma nepildīšanas iemesliem, un līgumu lauzīs.  

Marķitāns arī atzina, ka pēc fotoradaru pazušanas no Latvijas ceļiem pasliktināsies satiksmes drošība, jo policijas resursi ātruma ievērošanas kontrolei pašlaik ir samazināti, šobrīd policijas darbs pārstrukturēts citiem uzdevumiem. Tomēr policijas ekipāžām atkal būs dots uzdevums ķert pārgalvīgus braucējus un ātrums uz ceļiem tiks kontrolēts, pauda Marķitāns.

Viņš arī noliedza publiski izskanējušo kritiku, ka daudzviet fotoradari parādījušies vietās, kurās gada laikā nav noticis neviens satiksmes negadījums. Policijas pārstāvis uzsvēra, ka avāriju skaits ir viens, bet ne vienīgais kritērijs fotoradaru izvietošanai, un uzstādīt radarus katrā vietā, kur notikusi avārija, būtu muļķīgi.  

Jau vēstīts, ka fotoradaru ieviesēja, uzņēmuma "Vitronic Baltica un Partneri" tiesiskās aizsardzības process neietekmēs līguma laušanas procedūru, paziņoja   Valsts policijā.

Savukārt premjers uzskata -  ja Iekšlietu ministrija (IeM) nolems lauzt līgumu ar uzņēmumu "Vitronic" par fotoradaru uzstādīšanu, IeM būs jānāk ar priekšlikumiem, kā nodrošināt fotoradaru klātbūtni uz ceļiem.

Pagājušajā otrdienā, kad uzņēmums joprojām nebija uz ceļiem uzstādījis visus fotoradarus, valsts  tam deva 20 dienas paskaidrojumu sniegšanai, solot pēc tam līgumu ar "Vitronic Baltica un partneri" izbeigt. Policijā paziņoja, ka tā nesaskata objektīvus iemeslus līguma neizpildīšanai.

Iepriekš pagarinājums uzņēmuma līguma izpildei dots divas reizes.

Atbilstoši līgumam "Vitronic Baltica un partneri" kopumā jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 100 ir ar mērierīcēm un 60 - tukši ietvari. Patlaban uz Latvijas ceļiem pavisam kopā darbojas 61 fotoradars - 27 stacionārie fotoradari un 34 pārvietojamie fotoradari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!