Foto: Publicitātes foto
No trešdienas visiem nozīmīgiem saimnieciskiem līgumiem, kuru summa pārsniegs miljonu latu un ar kuriem valsts uzņemsies saistības, tiks veikts visaptverošs valsts interešu izvērtējums un konstatēti iespējamie riski. To paredz Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) rezolūcija visiem ministriem, portāls “Delfi” uzzināja Valsts kancelejā.

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane skaidro, ka izvērtējot līdzšinējo līgumu slēgšanas praksi, arī AS „Pasažieru vilciens" līgumu ar Spānijas uzņēmuma „Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles" (CAF) un Valsts policijas līgumu ar „Vitronic", ir sagatavoti Valsts kancelejas priekšlikumi valsts līgumu slēgšanas procesa pilnveidošanā.

Valsts kancelejas priekšlikumi paredz, ka turpmāk tiks veikts visaptverošs valsts interešu izvērtējums, konstatēti iespējamie riski pirms saistību uzņemšanās, kad vēl ir iespējamas juridiskas korekcijas.

Turpmāk valsts uzņēmumiem un iestādēm pirms tādu civiltiesisko līgumu slēgšanas, ar kurām tiks uzņemtas valsts tiešas vai netiešas saistības, kuru darījuma summa pārsniegs 1 miljonu latu, kā arī par identisku summu darījumiem, kas tiks finansēti no Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļiem, līgumu teksti pirms to noslēgšanas, kā arī iepirkumu tehniskās specifikācijas pirms to publiskošanas iepirkuma procedūras ietvaros, būs jāiesniedz izvērtēšanai Valsts kancelejai un Tieslietu ministrijai, kas minētos dokumentus vērtēs no juridiskā aspekta.

Savukārt vērtējumu par atbilstību valsts interesēm no neattiecināmo izmaksu riska novēršanas aspekta sniegs Finanšu ministrija.

Turpmāk valstij nozīmīgo iepirkumu tehniskās specifikācijas kopā ar Valsts kancelejas, Finanšu ministrijas un Tieslietu ministrijas atzinumiem tiks izskatītas valdības sēdēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!