Foto: LETA

Kopš deviņdesmitajiem gadiem Latvija ir nogājusi garu ceļu un kļuvusi par spēku. Valstij ir jāiet uz priekšu, apzinoties savu spēku, un jādara viss, lai savu neatkarību saglabātu, sveicot Latvijas iedzīvotājus Lāčplēša dienā, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta Panorāma" atzina Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Viņš uzsvēra, ka šajā dienā „mēs atceramies visus, kas atdevuši savas dzīvības, lai mēs nokļūtu līdz šodienai, lai redzētu drošu savu nākotni".  

Prezidents atzīmēja, ka „mēs esam spēks, kas sastāv no daudziem spēkiem, visiem NATO valstu spēkiem kopā, un tā ir nesalīdzināma drošības sajūta".

„Mums ir jādara viss, lai mēs savu neatkarību noturētu un ietu tālāk," uzsvēra Bērziņš.  

"Mūsu pienākums ir stiprināt attiecības ar kaimiņzemēm. Apzinoties to, ka mēs esam stipri un, lai mēs paliktu stipri - mums ir jābūt arī vērtīgiem ar to, ka mēs esam citiem vajadzīgi," sacīja Valsts prezidents.

Latvijai ir jāsaglabā tas, kas tika iekarots 1919.gada 11.novembrī. "Ja mēs neesam lieli - mums jābūt gudriem un šī gudrība jāizmanto," sacīja prezidents.

Laiks kopš neatkarības atjaunošanas ir devis bāzi, lai būtu iespējams iet uz priekšu.

Arī premjerministre Laimdota Straujuma ( V) LTV sveica iedzīvotājus Lāčplēša dienā.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ( V) savā apsveikumā norāda, ka Lāčplēša diena mums atgādina - Latvijas valsts nav mums uzdāvināta, tā nav vēstures nejaušība. Par Latviju ir lietas varoņu asinis.

„Katru mūsu dzīves dienu mums jābūt gataviem savu prātu, dvēseli, drosmi un sirds siltumu veltīt Latvijai. Mūsu paraugs ir kritušie varoņi un viņu Dzimtenes mīlestība. Būsim tās cienīgi!," par Mūrnieces apsveikumā teikto, portālu „Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā. 

Jau vēstīts, ka Šogad aprit 95 gadi kopš nozīmīgās uzvaras pār Bermonta karaspēku 1919.gada 11.novembrī.

Brīvības cīņās kritušo varoņu piemiņas jeb Lāčplēša diena visā Latvijā tiks atzīmēta dažādos pasākumos - būs svinīgas parādes un gājieni, dažādi koncerti, izrādes un izstādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!