Foto: LETA

Lapenieku ciema iedzīvotāju sūdzību dēļ vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA) uz pārrunām izsaucis Ķekavas novada domes priekšsēdētāju Andi Damlicu ("Reģionu alianse"), portāls "Delfi" uzzināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Nesaskaņu iemesls ir vietējo iedzīvotāju atteikšanās slēgt līgumus ar SIA "Baložu komunālā saimniecība". Tās piedāvātie kanalizācijas pakalpojumu tarifi vietējiem iedzīvotājiem ir trīs reizes lielāki nekā blakus esošajiem ciematiem.

Atteikšanās gadījumā vietējiem iedzīvotājiem jau tiek atslēgta kanalizācija.

Sarunas laikā paredzēts izvērtēt Ķekavas pašvaldības spēju pildīt tai ar likumu noteiktās funkcijas, jo VARAM jau 13. jūlijā nosūtīja vēstuli Ķekavas novada domei, norādot, ka nav pieļaujama situācija, ka Lapenieku ciema iedzīvotājiem netiek nodrošināti ūdenssaimniecības pakalpojumi.

Viena no pašvaldības autonomajām funkcijām ir organizēt iedzīvotājiem komunālos pakalpojumus, tostarp organizēt ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu savā administratīvajā teritorijā atbilstoši Ūdenssaimniecības pakalpojumu likumam, vērš uzmanību VARAM.

Tikšanās paredzēta otrdien, 19. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!