Foto: DELFI

Valsts prezidents Egils Levits, sazinoties ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), uzsvēris, ka pēc iespējas ātrāk amatā jāieceļ jaunais ekonomikas ministrs.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, trešdien prezidents sazinājās ar premjeru, lai pārrunātu aktuālo situāciju saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 ierobežošanu un citas aktualitātes valstī.

Prezidents premjeram uzsvēra, ka jaunais ekonomiskas ministrs ir jāieceļ amatā pēc iespējas ātrāk, jo to pieprasa vispārējā šī brīža situācija.

Tāpat abas puses pārrunāja valdības plānoto atbalsta mehānismu mediķiem, īpaši tiem, kuri šobrīd atrodas "frontes pirmajās līnijās" jaunā koronavīrusa ierobežošanā.

Levits un Kariņš pārrunāja vienotas, koordinētas informatīvās platformas izveidi starp dažādām valsts struktūrām, lai vēl labāk organizētu starpinstitucionālo darbu ārkārtējā situācijā.

Sarunā ar premjeru Levits uzsvēra, ka pēc iespējas ātrāk ir jāatsāk parlamenta darbs, ņemot vērā mūsdienu informācijas tehnoloģiju radītās iespējas, un atzīmēja, ka ir pastāvīgā kontaktā ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (VL-TB/LNNK), pārrunājot aktualitātes saistībā ar Saeimas darbu.

Jau vēstīts, ka Mūrniece sacīja, ka varētu apsvērt iespēju Saeimas sēdi rīkot, katrai frakcijai un pie frakcijām nepiederošajiem deputātiem pulcējoties savā parlamenta zālē.

Vēl tiek strādāts arī pie varianta par attālinātu darbu, izmantojot kādu informācijas tehnoloģiju platformu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!