Foto: AFP/Scanpix

Ķekavas novada pašvaldība nolēmusi aicināt neatkarīgus ekspertus pārbaudīt sākumskolas sporta zāli, kurā pēc pirmajām aktīvas ekspluatācijas nedēļām plīsa basketbola groza pacēlāja mehānisma trose, uz grīdas nogāžot pacēlāja spoli, portālu "Delfi" informēja pašvaldības pārstāve Vineta Geka.

Tā kā Ķekavas sākumskolas ēka ir nodota ekspluatācijā un tā ir definēta kā publiskā būve, tad nolemts lūgt Būvniecības valsts kontroles biroju veikt pārbaudi un sniegt savu atzinumu par radušos situāciju.

Tāpat pašvaldība aicinās neatkarīgus ekspertus veikt pārbaudes ne tikai sporta zāles aprīkojumam, bet visam sporta kompleksam.

Pašvaldība arī lūgusi būvniekam iesniegt savu paskaidrojumu.

Būvvaldes un pašvaldības speciālisti norādīja, ka šajā situācijā, visticamāk, jārunā par paceļamā basketbola groza konstrukcijas motora vai troses kvalitāti, nevis par pašu būvi. Kā skaidroja domē, sporta zāle ir aprīkota ar daudzām modernām tehnoloģijām, kuru slēptie defekti var parādīties tikai ekspluatācijas laikā, un tie nav saistīti ar ēkas konstrukcijām, bet gan ar tehnisko aprīkojumu.

Sporta zāle būs atvērta apmeklētājiem tikai tad, kad tiks veiktas nepieciešamās pārbaudes un saņemti pozitīvi ekspertu atzinumi par aprīkojuma drošību.

Neskatoties uz to, ka sporta zāle šobrīd ir slēgta, sporta kompleksā pieejamie baseini ir atvērti skolas peldēšanas pulciņiem un Ķekavas novada sporta skolas treniņiem.

Jau ziņots, ka pagājušās nedēļas piektdienā jaunatklātajā Ķekavas sākumskolas sporta zālē plīsusi basketbola groza pacēlāja mehānisma trose, uz grīdas nokrītot pacēlāja spolei. Bērni negadījumā nav cietuši.

Novadā lielākais peldbaseins un sporta zāle Ķekavā tika atklāts septembra nogalē, tādējādi noslēdzot jaunās Ķekavas sākumskolas būvniecību, kuras būvēšana tika uzticēta būvuzņēmumam SIA "Abora".

Sporta zāles aprīkojuma uzstādīšanu veicis apakšuzņēmējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!