Foto: LETA

Pēc insulta atvaļinātais Latvijas armijas Ūdenslīdēju skolas komandieris komandleitnants Jurijs Timofejevs Administratīvās rajona tiesas Liepājas Tiesu namā iesniedzis trīs prasības saistībā ar atvaļināšanu no dienesta, otrdien vēsta laikraksts “Latvijas Avīze”.

Aizsardzības ministrijai (AM) prasīts, lai tā izdod jaunu administratīvu aktu, kas noteiktu, ka Timofejeva 2015. gada 10. februārī notikušā nelaimes gadījuma cēloņi un tā rezultātā iegūtie veselības traucējumi ir saistīti ar tiešo dienesta pienākumu pildīšanu.

Tāda pati prasība ir arī pret Nacionālo bruņoto spēku (NBS) mācību vadības pavēlniecību. Trešā prasība ir pret NBS Centrālās medicīniskās ekspertīzes komisiju, lai tā atceltu savu lēmumu, ka virsnieka iegūtie veselības traucējumi nav saistāmi ar dienestu, un pieņemtu lēmumu, ka ir saistāmi.

Iespējams, ka visas trīs prasības varētu tikt apvienotas vienā lietā un tiesvedība varētu sākties vistuvākajā laikā, vēsta "Latvijas Avīze".

Veselības inspekcija vēl nav pieņēmusi lēmumu, vai un kādu grupu piešķirt Timofejevam. Pretendēt viņš var uz II vai III invaliditātes grupu, jo atvaļinātajam virsniekam veselība nav tik slikta, lai viņam piešķirtu I grupu.

Komandleitnantu Timofejevu pēc dienesta nodarbību laikā piedzīvotā insulta atvaļināja no bruņotajiem spēkiem.

Virsnieks uzskata, ka atvaļināšana notikusi ne tikai nekorekti, bet arī prettiesiski, turklāt iegūtie veselības traucējumi netika saistīti ar dienesta pienākumu pildīšanu, kas liedz pretendēt ne tikai uz pabalstu trīs mēnešu algas apmērā un medicīnas pakalpojumu kompensāciju, bet arī uz karavīru invaliditātes pabalstu, ja invaliditāte tiks piešķirta - par I grupu – 71 145, par II – 35 573, III – 14 229 eiro apmērā, vēsta laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!