Foto: DELFI

Darbu atsākuši visi Rēzeknes slimnīcas darbinieki, kuri iepriekš ārstējušies no Covid-19 vai bijuši karantīnā, apliecināja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Sondore.

Viņa atzina, ka šonedēļ strauji pieaugošais Covid-19 pozitīvo gadījumu skaits Rēzeknē nav saistīts ar slimnīcu. Turklāt pēc uzturēšanās karantīnā vai izveseļošanās darbā atgriezušies visi slimnīcas darbinieki.

Pašlaik slimnīcā ar vidēji smagu slimības gaitu stacionēti četri Covid-19 pacienti.

Savukārt pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs apliecināja, ka Rēzeknes 6. vidusskolā Covid-19 konstatēts kādam darbiniekam. "Bērni un pedagogi nav inficēti, izplatība ierobežota," apgalvoja Pozņakovs.

Pēc viņa paustā, mācību procesu saslimšanas gadījuma dēļ izglītības iestādē mainīt nav bijis nepieciešams.

Līdz šim bijis zināms par vairāk nekā 20 Covid-19 gadījumiem pilsētas pansionātā. Vai slimības izplatība šonedēļ saistīta tieši ar šo iestādi, pašvaldībā solīja informēt vēlāk.

Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati liecina, ka šonedēļ Rēzeknē fiksēts straujš saslimušo skaita pieaugums. Rēzeknē 14 dienu kumulatīvais ar Covid-19 saslimušo skaits ir 81 cilvēks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!