Foto: LETA

Pēc Līgo svētkiem mednieki Rīgā sāks mežacūku izķeršanu un izvešanu uz mežiem aiz pilsētas robežām, savā "Facebook" profilā paziņojis Rīgas mērs Nils Ušakovs.

"Pieredzējuši mednieki pēc Līgo svētdien sāks mežacūku izķeršanu un izvešanu uz mežiem, kuri pieder pilsētai, bet atrodas aiz Rīgas robežām. Paralēli atsevišķās vietās sāksim tīrīt pamežu," informē mērs, vienlaikus uzsverot, ka tūlītēja mežacūku problēmas risinājuma nav un nebūs. Tas vienkārši nav iespējams, atzīst pašvaldības vadītājs.

Ušakovs norāda, ka mežacūkas neizšaus, jo tas apdraud cilvēku drošību, kā arī pastāv risks, ka dzīvnieku nenošaus ar pirmo šāvienu, un ievainota mežacūka ir ļoti nikna un bīstama.

"Iedomājieties, kā var attīstīties notikumi, ja, piemēram, Juglas pagalmos skraidīs nikna, ievainota mežacūka, bet tai pakaļ ar bisēm dzīsies mednieki, kuriem turpat pagalmā būs arī jāšauj?" iespējamo situāciju raksturo mērs.

Ušakovs aicina iedzīvotājus neiesaistīties mežacūku izvešanā, bet gan ziņot par to atrašanās vietām, norādot precīzu vietu un laiku. Pilsētas pašvaldība izveidojusi speciālu e-pasta adresi - mezacukas@riga.lv.

Jau vēstīts, ka situācija ar mežacūkām Rīgas pilsētā kļuvusi sarežģītāka. Klaiņojošas mežacūkas redzētas Juglas apkaimē, Sarkandaugavas kapos, kā arī 1.un 2.Meža kapos. Tāpat Juglas apkaimē vairākkārt manīti aļņi un stirnas. Lai risinātu meža dzīvnieku jautājumu, Rīgas dome izveidojusi Medību koordinācijas komisiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!