No šā gada 1.septembra, kad spēkā stājās Imigrācijas likuma grozījumi, atbilstoši jaunajām prasībām saņemti 29 pieteikumi termiņuzturēšanās atļaujām pret nekustamā īpašuma iegādi, Saeimas komisijas sēdē teica Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) priekšnieka vietniece Maira Roze.

Salīdzinājumam iepriekš vasarā ik mēnesi saņemti vidēji 300 jauni pieteikumi.

Pēc Rozes teiktā pēc jaunajām prasībām neviens investors nav iegādājies īpašumu reģionos, kas arī būtu sarežģīti, ņemot vērā, ka nepieciešamā vērtība ir 250 tūkstoši eiro. Arī līdz 1.septembrim 80% īpašumu bijuši Rīgā un Jūrmalā.

Vēl dažus mēnešus PMLP turpinās izskatīt pieteikumus, kas iesniegti par īpašumiem, kas iegādāti līdz 1.septembrim. Plānots noteikt termiņu, kura laikā investoram jāizvēlas – pieprasīt vai nepieprasīt termiņuzturēšanās atļauju.

No 1.septembra minimālā vērtība nekustamo īpašumu pircējiem, lai tie varētu pretendēt uz termiņuzturēšanās atļauju uz laiku līdz pieciem gadiem, ir 250 tūkstoši eiro. Iepriekš termiņuzturēšanās atļauju varēja saņemt, iegādājoties vienu vai vairākus īpašumus 142,3 tūkstošu eiro apmērā Rīgā vai 71,15 tūkstošu eiro apmērā ārpus Rīgas reģiona un republikas pilsētām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!