Pēc tam, kad Saeimas deputāts Māris Gulbis paziņoja par partijas "Jaunais laiks" (JL) pamešanu un kļūšanu par neatkarīgo deputātu, vairāki cilvēki viņam izteikuši sadarbības piedāvājumus.
Gulbis sacīja, ka šajās brīvdienās bijuši cilvēki, kas interesējušies un meklējuši viņu, lai runātu par iespējamo sadarbību. Šie cilvēki, pēc deputāta stāstītā, redz, ka valstī ir neapmierinātība ar esošo situāciju.

Gulbis ir gatavs tikties ar ieinteresētajiem spēkiem, tomēr jau pašreiz esot skaidrs, ka vajadzīgi cilvēki ar "jaunu, demokrātisku domāšanu".

Konkrētus potenciālo sadarbības partneru vārdus viņš nenosauca, norādot, ka svarīgākais esot tikties un pārrunāt situāciju, un tad izlemt, vai šie cilvēki ir spējīgi strādāt kopā.

Gulbis arī vēlas veidot sabiedrisku organizāciju, kura varētu sākt stratēģijas veidošanu, lai risinātu jautājumus, kas saistīti ar veselības aprūpes sistēmu un reģionālo reformu, jo šie, pēc deputāta domām, ir "sasāpējušies" jautājumi.

Runājot par iespējamajiem domubiedriem sabiedriskās organizācijas izveidē, Gulbis sacīja, ka nevēlas steigties notikumiem pa priekšu. "Pagaidīsim pāris nedēļas," teica deputāts, piebilstot, ka viņš nākšot ar iniciatīvu un ir nolēmis cīnīties.

Gulbis gan norādīja, ka reformas abās minētajās jomās būtu iespējams pabeigt, izveidojot jaunu, spēcīgu valdību. Pēc Gulbja teiktā, galvenais opozīcijas uzdevums ir gāzt Induļa Emša (ZZS) valdību, un, kamēr tā nav gāzta, par jaunu valdību nevar runāt. Tomēr ar apvienību "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (TB/LNNK) deputāts nākamnedēļ iecerējis runāt par ēnu kabineta izveidi, iespējams, iesaistot arī cilvēkus ārpus parlamenta. Šāds ēnu kabinets, pēc deputāta teiktā, varētu Latvijas tautai parādīt alternatīvu Emša valdībai.

Savukārt attiecībā uz bijušo partijas biedru, tagad bezpartejisko reģionālas attīstības un pašvaldību lietu ministru Andreju Radzeviču, Gulbis sacīja, ka labprāt ar viņu tiktos un aprunātos, kā arī uzzinātu ministra plānus. Deputāts par iespējamo tikšanos mēģināšot vienoties nākamnedēļ.

Atbildot uz jautājumu, vai viņš būtu ar mieru sadarboties ar citiem JL biedriem, kas varētu pamest partiju, Gulbis sacīja, ka nevēlas steigties notikumiem pa priekšu.

Kā ziņots, par izstāšanos no JL Gulbis un Ināra Ostrovska paziņoja piektdien. Savu lēmumu viņi pamatoja ar demokrātijas trūkumu partijā.

"Esam pieņēmuši lēmumu izstāties no partijas un frakcijas JL, un turpmāk darbosimies kā neatkarīgi deputāti. Mēs vairs nevaram un negribam bez ierunām pakļauties partijas vadītāja darba stilam, kas ir ne tikai novedis JL opozīcijā, bet arī turpina spekulēt ar vēlētāju uzticību un apspiest jaunu, demokrātisku un radošu garu partijā," teikts Gulbja un Ostrovskas paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!