Foto: Pitu Rooms/Instagram
Jauna viesnīca Indonēzijā cer gūt titulu kā pasaulē šaurākā šāda veida ēka. Taču idejas autors Ari Indra uzsver, ka projekts nav tikai mēģinājums uzstādīt pasaules rekordu – tas esot veids, kā piesaistīt starptautisku uzmanību mazajai pilsētai, kuru viņš sauc par mājām, vēsta CNN.

Ari Indra uzaudzis Salatigā, Centrālajā Javā (viena no Indonēzijas provincēm, kas atrodas Javas salas vidusdaļā). Kad viņš ieguva arhitekta diplomu un uzsāka savu karjeru Džakartā un Singapūrā, viņš tomēr juta aicinājumu atgriezties mājās Salatigā un savas prasmes izmantot tur.

Dzimtajā pilsētā viņš atrada zemes gabalu, kuru neviens nevēlējās attīstīt tā nepraktiskā izmēra dēļ. Tagad tur slejas "PituRooms" – viesnīca ar tikai septiņām istabām ("Pitu" javiešu valodā nozīmē "septiņi"). Viesnīcas platums – vien 2,8 metri.

View this post on Instagram

A post shared by ary indra (@aryindra)

Ēka ir piecus stāvus augsta, un katrā no septiņām istabām ir gana liela divguļamā gulta, neliela vannasistaba ar dušu un tualeti. Taču interjers tajās nav vienādi garlaicīgs – katra telpa nedaudz atšķiras, pateicoties vietējiem mākslas darbiem.

View this post on Instagram

A post shared by Pitu Rooms (@piturooms)

"Es vēlos, lai cilvēki piedzīvo Salatigu jaunā veidā," CNN stāstījis Indra. "Man pieder "PituRooms", es to projektēju un pārvaldu kopā ar savu komandu. Tā ir kļuvusi par manu jauno platformu, lai radītu jauna veida tūrismu, kurā iesaistītas vietējās kopienas." Salatiga atrodas aptuveni 482 kilometru attālumā uz dienvidaustrumiem no Džakartas, un ārzemnieki, kas devušies brīvdienās uz tuvējo Bali salu vai Jogjakartu un Subaraju, tajā neiegriežas. Indra paskaidro, ka "PituRooms" savas durvis vēra 2022. gada decembrī, un kopš tā brīža tikai pieci procenti viesu bijuši ārzemnieki.

Indonēzijā Salatiga pazīstama kā pilsēta ar labu ēdienu, infrastruktūru un dzīves kvalitāti. Indra skaidro, ka vairumam indonēziešu Salatiga šķiet jauka vieta, kurā aizvadīt vecumdienas, taču viņš cer, ka "PituRooms" būs tikai pirmais no projektiem, kas palīdzēs apkārtējiem saprast, ka pilsētā var gūt daudz vairāk, kā tikai lēnu un mierpilnu dzīvi.

View this post on Instagram

A post shared by Pitu Rooms (@piturooms)

"Neņemot vērā tehniskās grūtības, lielākais izaicinājums bija viesmīlības nozarei raksturīgais domāšanas veids, kas pieradināts pie tādiem vārdiem kā lielākais, greznākais, pamatīgākais. Mēs esam šaurākie," Indra atklājis arhitektūras žurnālam "Dezeen". Tieši šo nepilnību – šaurību – viesnīcas pārstāvji vēlas padarīt par spēcīgāko pārdošanas punktu."

Pilsēta atrodas kalna pakājē, un to labi aplūkot var arī no viesnīcas numuriem. Turklāt uz viesnīcas jumta pieejams restorāns, kurā pēcāk plānots rīkot arī dažādus pasākumus un mākslas izstādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!