Foto: LETA

Rīgas rajona tiesa Jūrmalā pagājušajā nedēļā apmierinājusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) prasību pret politisko partiju "Alternative" par šī politiskā spēka darbības apturēšanu uz diviem mēnešiem, informēja tiesā.

Aģentūras LETA rīcībā esošajā spriedumā tiesa skaidro, ka šī gada 7. februārī tiesā tika saņemts KNAB prasības pieteikums, kurā bija norādīts, ka 2013. gadā veiktajā partijas ieņēmumu un izdevumu deklarācijas pārbaudē tika konstatēts, ka "Alternative" ir saņēmusi un iztērējusi neatļautus ziedojumus 4596,90 eiro apmērā.

2014. gada aprīlī tika pieņemts lēmums uzdot partijai šos līdzekļus pārskaitīt valsts budžetā, taču partija šo lēmumu pārsūdzēja un lieta tika skatīta visās trīs Latvijas tiesas instancēs. 2017. gada 5. jūlijā Augstākā tiesa atteicās ierosināt kasācijas tiesvedību, norādot, ka tādējādi tiesvedība ir izbeigta.

KNAB prasības pieteikumā tiesai skaidrots, ka neskatoties uz to, ka tiesas lēmums ir stājies spēkā, nelikumīgi izlietotie līdzekļi vēl joprojām nav pārskaitīti valsts budžetā. Attiecīgi birojs lūdza tiesai apturēta partijas "Alternative" darbību uz diviem mēnešiem, uzskatot, ka tādējādi tā būs ieinteresēta izpildīt lēmumā uzlikto pienākumu - pārskaitīt augstākminētos līdzekļus valsts budžetā.

Savukārt savā paskaidrojumā tiesai partija "Alternative" norādījusi, ka partija prasību neatzīst, jo KNAB konstatētajos pārkāpumos nav partijas vainas. Paskaidrojumā norādīts, ka divu partijas deputātu amatu kandidātu individuāla darbība bijusi par pamatu situācijai, ka juridisku personu maksājumi citai juridiskai personai atzīti par politiskās partijas likumpārkāpumu.

Paskaidrojumā uzsvērts, ka uzzinot par par KNAB lēmumu, partijas valde vērsusies pie iesaistītajām privātpersonām, pieprasot atmaksāt summu, taču abi cilvēki to nav izdarījuši.

Tiesas spriedumu vēl var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!