Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pēc kolēģa sasirgšanas ar jaunā koronavīrusa izraisīto saslimšanu Covid-19 analīzes nodevuši teju 50 Valsts policijas (VP) Aizkraukles iecirkņa darbinieku, apstiprināja VP Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Viņa klāstīja, ka amatpersona, kura apvienošanas kārtībā pilda arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) autovadītāja pienākumus, atgriezusies no ārzemēm 16.martā. Darbinieks ievēroja valstī noteiktos pašizolācijas pasākumus un, nejūtot nekādas veselības problēmas, 1.aprīlī devās uz darbu Aizkraukles iecirknī. Savukārt 9.aprīlī vīrietis, sākot darbu NMPD, nodeva Covid-19 analīzes, bet 10.aprīlī saņēma atbildi par pozitīvu rezultātu.

Kopš 10.aprīļa saslimušais policists atrodas karantīnā un ārstējas mājas apstākļos. Pēc Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sniegtajiem norādījumiem analīzes nodeva arī iespējamās sešas kontaktpersonas, kurām saslimšana netika konstatēta, taču visi pašlaik atrodas pašizolācijā.

Tāpat policijā apzinātas visas iespējamās personas, kuras varētu būt kontaktējušās ar saslimušo kolēģi, un pēc policijas darbinieku iniciatīvas un SPKC speciālistu rekomendācijām 14.aprīlī noorganizēta kolektīvā pārbaudīšana, kad analīzes nodeva vēl 46 Aizkraukles iecirkņa darbinieki. Pēdējo veikto analīžu rezultāti vēl nav saņemti.

Kalniņa apgalvoja, ka šis gadījums nav būtiski ietekmējis VP Aizkraukles iecirkņa darbu - tiek turpināts strādāt paaugstinātas gatavības režīmā. Arī citos Zemgales reģiona pārvaldes iecirkņos saslimšana ar Covid-19 nav konstatēta.

Tikmēr pēdējā diennaktī, veicot 1406 testus, infekcija apstiprināta deviņiem iedzīvotājiem, liecina SPKC apkopotie dati.

Līdz šim konstatēti 675 Covid-19 inficētie, savukārt izmeklējumu kopskaits sasniedzis 31 302.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!