Foto: LETA
Pēc Latvijas Krājbankas kraha aptuveni 5000 cilvēku Latvijas Pastā izteikuši vēlmi turpmāk pensijas un pabalstus saņemt mājās, ceturtdien telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" pastāstīja uzņēmuma direktors Aigars Vītols.

Savukārt jaunus kontus pasta norēķinu sistēmā pēc Krājbankas maksātspējas grūtību izziņošanas atvēruši 15 000 jauni klienti, informēja uzņēmuma vadītājs.

Kopumā Pasts mājās piegādā aptuveni 160 000 pensijas, taču mājās pensijas saņemošo cilvēku skaits ik mēnesi sarūk par 1000 cilvēkiem. "Katram savs laiks šajā pasaulē, pensionāru kļūst mazāk. Jaunajiem pensionāriem savukārt ir savs konts bankā un citi ieradumi," sacīja Vītols.

Uzņēmuma vadītājs informēja, ka Latvijas Pasts šogad plāno strādāt ar nelielu peļņu. Pasta finanšu situācija pašlaik esot diezgan stabila, stāstīja Vītols, norādot - ja valsts Pastam samaksās kompensāciju par preses izdevumu piegādi lauku apvidos, uzņēmums pat strādās ar nelielu peļņu.

Arī pasta tarifus pašlaik nav plānots mainīt, lai gan tie nemainīgi bijuši jau trīs gadus, uzsvēra Vītols. Tāpat nav plānots atlaist pastniekus, jo, kā norādīja Vītols, Pastam ir jāpilda noteiktas prasības un "vismaz reizi dienā gar to pasta kastīti jānobrauc", tāpēc darbinieku skaitu samazināt neesot iespējams.

Ņemot vērā, ka ar pasta pamatdarbību rentabilitāti panākt neesot iespējams, Pasts turpinot attīstīt dažādus citus pakalpojumus, piemēram, eksprespastu. Tāpat aizvien tiek meklēti sadarbības partneri reģionos – veikali, degvielas uzpildes stacijas un tamlīdzīgi, kas varētu pildīt pasta nodaļu funkcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!