Valmieras slimnīcā ar salmonelozes pazīmēm ievietoti 27 cilvēki, kuri ēduši kūkas kādā Cēsu rajona konditorejas uzņēmuma firmas ēstuvē.
Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) Valmieras filiāles vadītājs Jānis Bērtulis BNS informēja, ka liela daļa saslimušo ir bērni no Cēsu, Limbažu un Jelgavas rajoniem.

Bērtulis pastāstīja, ka epidemioloģiskā izmeklēšana kopā ar Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) sākta otrdien, līdz ar to, iespējams, būs izdevies novērst infekcijas tālāku izplatību, kas notiktu, turpinot lietot konkrētā uzņēmuma produkciju.

Pagaidām Bērtulis atturējās nosaukt uzņēmuma nosaukumu, jo vēl neesot analīzes, lai "saistītu saslimšanas gadījumus ar uzņēmuma produkciju".

"Kūkas tirgotas tikai vienā vietā - veikalā Cēsu centrā, kur tās ēduši tūristi. Kūkas ņemtas līdzi, vestas, noliktas kaut kur zemē un ēstas automašīnā. Bet karstajā laikā tas ir bīstami, jo tāda ir mikrobu daba - strauji vairoties karstā laikā. Padomju gados bija pat labāk tādā ziņā, ka no maija līdz oktobrim bija aizliegts cept un pārdot krēmkūkas. Tagad nekādu aizliegumu nav," sacīja Bērtulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!