Foto: Shutterstock
Legālo narkotiku kriminalizēšanas rezultātā samazinājusies tā izplatība jauniešu vidū. Turklāt arī šīs narkotiskās vielas cena pieaugusi pat piecas reizes, trešdien, 25.jūnijā, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Uz to, ka, aizslēdzot bodītes, samazinājusies jauno psihoaktīvo vielu izplatība jauniešu vidū, LTV norāda  policija. Tā kā "spaiss" pieejams vien nelegālajā tirgū, strauji palielinājusies arī tā cena.

Ja iepriekš viens legālo narkotiku iepakojums pārdots par apmēram par pusotru līdz diviem eiro, šobrīd tas maksājot jau astoņus līdz desmit eiro.

"Astoņi, desmit eiro ir arī aptuvenā cena par marihuānas, metamfetamīna, amfetamīna iegādi un tomēr pieprasītāji, pircēji labāk izvēlas marihuānu, amfetamīnu, metamfetamīnu un līdz ar to "spaisa" tirdzniecības tīkls pakāpeniski noplok. Šobrīd tas ir mazaktīvs," LTV raidījumam „Panorāma" norādījis  Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Tāpat LTV ziņo, ka kopš Krimināllikuma grozījumu stāšanās spēkā aizturēti jau 20 "spaisa" tirgoņi. Puse no viņiem esot apcietināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!