Foto: F64

Ja valsts pēc līguma laušanas ar fotoradaru uzstādītāju "Vitronic Baltica un partneri" vēlēsies radarus paturēt savā īpašumā, tai ar uzņēmumu varētu būt jāsadarbojas vēl vismaz pusgadu, pirmdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma", atsaucoties uz tā rīcībā esošu informāciju.

Par to, ka otrdien varētu paziņot par līguma laušanu ar kompāniju, kas jau ilgstoši nespēj uz Latvijas ceļiem uzstādīt visus plānotos fotoradarus, iepriekš brīdinājis iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Pēc raidījuma rīcībā esošās informācijas, slepenajā līgumā ar radaru uzstādītājiem paredzēts, ka valstij par vēlmi iegādāties ierīces jāinformē sešus mēnešus pirms līguma darbības termiņa beigām, kas, iespējams, vēl nav darīts. Pagaidām vēl arī nav zināms, vai Valsts policija vēlēsies radarus atpirkt.

Raidījums norāda, ka līguma laušanas gadījumā valstij, visticamāk, nedraud ievērojami finansiāli riski, bet nevarot izslēgt juridisku argumentu cīņu, piemēram, par uzņēmumam radušos zaudējumu kompensāciju. Sadarbība varētu turpināties tādā ziņā, ka uzņēmums saņemtu daļu no jau uzliktajām, bet vēl nesamaksātajām soda naudām.

Jau vēstīts, ka Iekšlietu ministrija 24.jūlijā fotoradaru ieviesējam uzņēmumam "Vitronic Baltica un partneri" varētu paziņot par līguma laušanu, jo uzņēmums nav uzstādījis visus fotoradarus. Tā pagājušonedēļ intervijā Latvijas Radio sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Viņš norādīja, ka pēc līguma par fotoradaru uzstādīšanu uzteikšanas "Vitronic Baltica" vēl būs tiesības 20 dienu laikā sniegt argumentētu pamatojumu, kāpēc fotoradari nav uzstādīti.

Kozlovskis gan atzina, ka līgums vēl būs jāizvērtē juristiem, lai gūtu pārliecību, ka valstij netiks nodarīti kādi zaudējumi, kas būtu jākompensē fotoradaru uzstādītājam.

Fotoradaru ieviesējs "Vitronic Baltica un partneri" jau vairāk nekā pusgadu nespēj uzstādīt visus fotoradarus. Pirmos pārvietojamos fotoradarus uzstādīja pērn 21.novembrī, savukārt pirmie stacionārie fotoradari sāka darboties šogad maijā.

Ņemot vērā iepriekšminēto, patlaban uz Latvijas ceļiem pavisam kopā darbojas 61 fotoradars – 27 stacionārie fotoradari un 34 pārvietojamie fotoradari.

Atbilstoši līgumam "Vitronic Baltica un partneri" kopumā jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 100 ir ar mērierīcēm un 60 – tukši ietvari. Kompānijai pagarināts laiks līguma izpildei līdz septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!