Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pēc Ogres novada Meņģeles pagasta pārvaldnieces nāves veselības iestādes skaidro apstākļus, kādos veikta izbraukuma vakcinācija pret Covid-19, sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš norādīja, ka Veselības ministrijai un tās iestādēm ir informācija par gadījumu, ka, iespējams, pēc inficēšanās ar Covid-19 mirusi Ogres novada Meņģeles pagasta pārvaldniece, kura nodrošinājusi transporta pakalpojumus, lai Meņģeles pagasta seniorus varētu sapotēt pret Covid-19 ģimenes ārstes Ausmas Līcītes palīdze.

Pavļuts izteica līdzjūtību mirušās tuviniekiem un pateicās katram, kurš iesaistās vakcinācijas procesā, taču aicina ikvienu iesaistīto būt atbildīgam un ievērot drošības pasākumus, kas ir noteikti vakcinācijai.

Kā aģentūru LETA informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve Inga Vasiļjeva, šis gadījums ir NVD, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) un Veselības inspekcijas (VI) redzeslokā.

Pašlaik notiek savstarpēji koordinēta apstākļu noskaidrošana, proti, SPKC veic epidemioloģisko izmeklēšanu, savukārt VI pārbauda medicīnas personāla piesaistes juridiskos aspektus, kā arī individuālo aizsardzības līdzekļu lietošanu vakcinācijas pakalpojuma sniegšanas laikā. Tikai pēc minēto iestāžu atzinumiem varēs izdarīt secinājumus par šīs lietas apstākļiem, skaidroja Vasiļjeva.

NVD ir aicinājis ģimenes ārstes praksi sazināties ar iedzīvotājiem, kam noteiktā laika periodā ir veikta mājas vakcinācija, un uzraudzīt viņu veselības stāvokli.

Aģentūrai LETA pagaidām par šo jautājumu nav izdevies sazināties ar Ogres novada domes priekšsēdētāju Egilu Helmani (NA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!