Foto: F64

Kad ministri būs noslēguši vakcinēšanos pret Covid-19, valdības sēdes atkal varētu norisināties klātienē, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pastāstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš atzina, ka tieši tāds ir ministru vakcinēšanas mērķis – panākt, lai klātienē atkal varētu notikt gan Ministru kabineta, gan koalīcijas Sadarbības padomes sēdes.

"Vadīt koalīciju attālināti kļūst arvien grūtāk, jo arī politiķi ir cilvēki un tiem ir dažādas emocijas un viedokļi, kas ne vienmēr tik labi nolasās attālinātā veidā," atzina valdības vadītājs, piebilstot, ka minētie apsvērumi apgrūtina daudzu lēmumu pieņemšanu.

Kā ziņots, ar valdības lēmumu augstas valsts amatpersonas, tai skaitā ministri, ir tikuši pie iespējas vakcinēties pret Covid-19 ātrāk nekā pārējā sabiedrība, līdz ar to pagājušajā nedēļā daudzi ministri izmantoja iespēju saņemt pirmo poti.

Jaunās konservatīvās partijas ministri (JKP) gan uz potēšanos negāja, tādējādi paužot politisko neapmierinātību ar pedagogu vietu prioritāri vakcinējamo sabiedrības grupu rindā. JKP ministri norādīja, ka vakcinēsies tikai tad, kad šāda iespēja būs arī skolotājiem.

Pilnīgai aizsardzībai pret Covid-19 izraisošo vīrusu ir nepieciešamas divas vakcīnas devas, kas jāievada ar vairāku nedēļu intervālu, liecina Zāļu valsts aģentūras sniegtā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!