Pirmdien valdības komitejā starp ministriem izcēlās asas diskusijas par sagatavoto elektronisko identifikācijas karšu koncepcijas projektu, un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP), protestējot pret sēdē notiekošo, pameta sēžu zāli. Vēlāk valdības sēdes laikā tāpat uz aizrādījumiem reaģēja tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP).

Pret sagatavoto e-karšu koncepciju iebildumus izteica finanšu ministrs Einars Repše (JL), vairākkārt uzstājot uz nepieciešamību šo jautājumu atlikt un pieaicināt nozares ekspertus.

Repše žurnālistiem uzsvēra, ka pirms lēmuma par elektroniskā paraksta ieviešanu tomēr vajadzētu uzklausīt dažādus ekspertus. "Mums šajā jautājumā vajadzētu uzklausīt neatkarīgos ekspertus, jo reiz jau bijis mēģinājums ieviest elektronisko parakstu un tagad, vēlreiz lemjot par to, būtu jābūt ļoti pārliecinātam, ka šī versija tiks ieviesta," sacīja Repše.

Ministrs arī pauda bažas par šī projekta pietiekamu lietderības izvērtējumu un, viņaprāt, esošajām nepilnībām, piemēram, joprojām neesot izvērtēta iespēja līdzīgi kā ASV identifikācijas kartes saistīt ar autovadītāja apliecību.

Aizsākot plašas diskusijas ar RAPLM ierēdņiem, Repše pat paziņoja, ka viņam radusies sajūta, ka "šajā koncepcijā nav kaut kas tīrs".

Šādi Repšes komentāri saniknoja Zalānu, kurš paziņoja, ka "valdības sēdi nevajag pārvērst par cirku". Zalāns pauda uzskatu, ka šāds valdības darbs ir nožēlojams, un pameta valdības sēžu telpas.

Vēlāk pirmdien valdības sēdes laikā Segliņa vadītā Tieslietu ministrijas saņēma premjera kritiku cita jautājuma izskatīšanas laikā, kurā ministrija paudusi savu viedokli. Segliņš uz saņemtajiem aizrādījumiem reaģēja izejot ārā no zāle, līdzīgi kā to pirms aptuveni stundas darīja Zalāns.

Premjeram Valdim Dombrovskim (JL) nav skaidra TP ministru motivācijā, viņu vadīto ministriju jautājumu izskatīšanas laikā pametot MK sēžu zāli.

"Tas jājautā pašiem ministriem [..], tas liecina par zināmu [ministru] nestabilitāti," sacīja Dombrovskis, piebilstot, ka "viņu motivācija nebija sevišķi skaidra".

Premjers norādīja, ka finanšu ministra jautājumu par ID kartēm, piemēram, bijuši pamatoti un precīzi un tur nav bijis par ko apvainoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!