Foto: DELFI

Atkāpusies partijas "Konservatīvo" valde, mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņojis partijas līderis, tagadējais tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Bordāns informē, ka jau pirmdien, 3. oktobrī, "Konservatīvo" valde pieņēma lēmumu atkāpties.

Bordāns bija "Konservatīvo" valdes priekšsēdētājs, bet partijas valdē bija deputāts Krišjānis Feldmans, izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, Juris Jurašs, labklājības ministrs Gatis Eglītis, Rīgas domes deputāte Linda Ozola un satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Plānots, ka divu mēnešu laikā tiks rīkotas jaunas valdes vēlēšanas.

"Kā valdes priekšsēdētājs uzņemos atbildību par neiekļūšanu 14.Saeimā un nekandidēšu uz valdes priekšsēdētāja amatu, dodot iespēju jauniem "Konservatīvo" līderiem," vēsta Bordāns.


Jau ziņots, ka par "Konservatīvajiem" 14. Saeimas vēlēšanās nobalsoja 3,09% vēlētāju, tādējādi politiskais spēks netika ievēlēts nākamajā parlamentā. Iepriekš Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns paziņoja, ka viņš nolēmis pamest partiju "Konservatīvie".

Dienu iepriekš par līdzīgu lēmumu paziņoja otras Saeimā neiekļuvušās koalīcijas partiju apvienības "Attīstībai/Par!" kustības "Par!" valde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!