Foto: Shutterstock

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) kopā ar izglītības speciālistiem sliecas rosināt, ka pēc 11. janvāra, kad būs beidzies pagarinātais ziemas brīvlaiks skolās, uz mācībām klātienē varētu atgriezties mazās klases un 9., 12. klases, kam jāgatavojas gala pārbaudījumiem, pirmdien, 4. janvārī, preses konferencē pēc valdošās koalīcijas sadarbības sanāksmes sacīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Viņš kā izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) partijas biedrs atbildēja uz žurnālistu jautājumu par to, kas varētu mainīties skolu darbā pēc 11. janvāra. Kā zināms, šonedēļ mācības attālināti atsākušas 7.-12. klases, bet pārējām brīvlaiks pagarināts par nedēļu līdz 8. janvārim.

Bordāns sacīja, ka par mācību organizēšanu attālināti vai klātienē lems visa valdība.

"Skolas lielā mērā ir pratušas mācību procesu izveidot tādu, lai ierobežotā skaitā skolēni varētu mācīties klātienē, ievērojot nepieciešamos drošības pasākumus. To visu ņemot vērā, Izglītības un zinātnes ministrija būtu gatava nodrošināt, ka tie skolēni, kam ir īpaši svarīgi un kritiski mācīties un mācīties klātienē – mazo klašu bērni, kuri fiziski attālināti nevar iegūt izglītību pienācīgā kvalitātē, un 9. un 12. klases, kam ir gala eksāmeni, varētu atsākt mācības klātienē tad, kad būs beidzies pagarinātais brīvlaiks. Tam tiktu dota prioritāte, jo IZM uzskata, ka nelabvēlīgākais scenārijs būtu pagarināt vasarā mācību gadu. Tāpēc speciālisti sliecas uz to, ka šīm grupām būtu jāatsāk mācības klātienē. Bet tas būs kopējs valdības lēmums, un IZM strādā ciešā sadarbībā ar Veselības ministriju," paskaidroja ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!