Foto: LETA
Lai arī statistikas dati liecina, ka Latvijas ekonomika atkopjas pēc krīzes, maznodrošināto un trūcīgo iedzīvotāju pieprasījums pēc pārtikas pakām joprojām saglabājas liels, aģentūra BNS uzzināja Rīgas domes Labklājības departamentā.

No 11.jūlija Latvijas Sarkanais Krusts (LSK) sadarbībā ar Lauku atbalsta dienestu (LAD) sāka Eiropas Savienības pārtikas programmu trūcīgajiem un maznodrošinātajiem Latvijas iedzīvotājiem.

Pagaidām gan ir atvērts tikai viens pārtikas paku saņemšanas punkts ‒ LSK Rīgā, Gaiziņa ielā, kurā nedēļas laikā ik dienu vidēji 600 cilvēku dodas saņemt pārtikas pakas, pastāstīja LSK "Gaiziņš" vadītāja Ilona Luste

"Cilvēki ir ļoti priecīgi par pārtikas pakām, pirmajās dienās bija izveidojušās rindas. Lielāko prieku izrāda māmiņas, jo pārtikas pakās ir nepieciešamākās lietas gan viņām, gan arī bērniem," pastāstīja Luste.

Trešdien, 18.jūlijā, sāks strādāt vēl divi pārtikas paku izsniegšanas punkti ‒ Rīgā, Aglonas ielā un Slokas ielā. Līdz jūlija beigām paredzēts atvērt arī pārējos saņemšanas punktus. Kopumā plānots, ka maznodrošinātie pārtikas pakas varēs saņemt 400 punktos, kur līdz 2013.gada 28.februārim tiks piegādātas 814 956 pārtikas pakas.

Programma vistrūcīgākajām personām tiek finansēta no Eiropas Savienības budžeta Eiropas Lauksaimniecības garantiju fonda līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!