Foto: Kadrs no video
Pēc Rīgas pašvaldības policijas iesaistīšanās badastreika pieteicējam Aināram Kadišam trešdienas vakarā nācās aizvākt galdu un telti, ko viņš bija uzstādījis iepretim Ministru Kabineta ēkai.

Notikušo fiksējis kāds aculiecinieks, kurš sevi dēvē par Rodiju Rododendru. Viņš ievietoja tiešraides video savā sociālā tīkla "Facebook" profilā.

Rīgas pašvaldības policija portālam "Delfi" skaidroja, ka sākotnēji kārtības sargi vīrieti informēja par Rīgas domes saistošajiem noteikumiem par sabiedrisko kārtību galvaspilsētā. Tie paredz aizliegumu pilsētā mitināties teltī. Tāpat arī viņam norādīja, ka viņš uz ietves ir novietojis galdu, bet domē ierobežotas gājēju kustības fakts nav saskaņots.

Pašvaldības policisti lūguši vīrieti novērst šos pārkāpumus, pēc kā persona policistiem paudusi, ka aptuveni stundas laikā tas tikšot izdarīts. Kad pagāja noteiktais laiks, atkārtoti apsekojot notikuma vietu, policija secināja, ka vīrietis tobrīd vēl atradās notikuma vietā. Tiesa, jau vācis savas mantas un bija noorganizējis transportu, kas tās aizvestu.

Portāls "Delfi" trešdien jau ziņoja, ka Rīgā iepretim Ministru kabineta ēkas centrālajām durvīm protestētājs Ainārs Kadišs ir uzsācis badastreiku.

Kā paziņojumā medijiem norāda aktīvists: "Pasākumā piedalīties aicinu visus, kurus satrauc Latvijas varas arvien lielāka atrautība no tautas, sabiedrības noslāņošanas, Latvijas izmiršana, ārvalstu banku pirātiskā darbība, perversiju propaganda, nelietīgā vēlēšanu sistēma, Valsts ieņēmumu dienesta genocīdiskā darbība un tiesu lēnā un bieži neprofesionālā darbība".

"Bada streika laikā aicinu Latvijas iedzīvotājus nākt un klātienē atbalstīt manas prasības, iepazīties ar situāciju, kādā esmu nokļuvis. Līdzīgu VID teroru ir piedzīvojuši tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju. Daudzi simti tūkstošu Latvijas iedzīvotāju ir emigrējuši, bet es vēlos dzīvot savā zemē, valstī, kurā cilvēks ir vērtība, nevis tikai ienākumu avots noziedzīgai "elitei". Latvijas iedzīvotājiem ir jāapzinās, ka tiem ir ne tikai tiesības, bet pat pienākums pieprasīt varai, lai viņu prasības tiktu ievērotas!" viņš rezumē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!