Foto: DELFI
Nepatīkamus mirkļus piedzīvojuši "airBaltic" pasažieri, kuri trešdienas rītā ap 06:30 izlidoja no Rīgas uz Briseli – pēc aptuveni pusstundu ilga lidojuma viņiem paziņots, ka tehnisku problēmu dēļ lidmašīnai jāatgriežas Rīgas lidostā.

Viena no reisa pasažierēm – Eiropas Parlamenta deputāta Krišjāņa Kariņa palīdze Ieva Zīberga portālam "Delfi" stāsta, ka uz Briseli devusies ar vienu no "airBaltic" piederošajām "Bombardier" lidmašīnām.

Neilgu laiku pēc izlidošanas gaisa kuģa kapteinis pasažieriem paziņojis, ka lidmašīnai radušās tehniskas problēmas un tādēļ tā atgriezīsies Rīgā. Zīberga zināja teikt, ka problēmas bijušas saistītas ar spiediena nodrošināšanu lidmašīnas salonā. Pēc piespiedu atgriešanās starptautiskajā lidostā "Rīga" pasažieri aptuveni pusstundu gaidījuši, kamēr "airBaltic" atradīs citu lidmašīnu.

Pašai Zībergai notikušais nekādas neērtības neesot radījis, piedzīvots vien neliels izbīlis, taču viņa pieļauj, ka citi pasažieri, kas Briselē plānojuši pārsēsties lidmašīnās uz citiem galamērķiem, savus reisus nokavējuši.

Jau vēstīts, ka 2010.gada nogalē, kad "airBaltic" flotē parādījās pirmās "Bombardier" modeļa "Q400 NextGen" lidmašīnas, tās vajāja tehniskas ķibeles, kuru dēļ viena mēneša laikā "airBaltic" bija spiests veikt trīs piespiedu nolaišanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!