Foto: LETA
Neraugoties uz jaunu "Rīgas satiksmes" klientu apkalpošanas punktu atvēršanu un darbalaika pagarināšanu, tā dēvēto "Rīdzinieku karšu" saņēmējiem jau vairākas dienas nākas izstāvēt garas rindas, lai tiktu pie kartēm, kas cilvēkiem nodrošinās iespēju par braucienu sabiedriskajā transportā maksāt 0,6 eiro.

"Rīgas satiksmes" runasvīrs Viktors Zaķis portālam "Delfi" sacīja, ka, iespējams, no nākamās nedēļas rīdzinieka statusu apliecinošās kartes potenciālie ieguvēji visas formalitātes varēs nokārtot, izmantojot komercbanku piedāvāto internetbankas autentifikāciju. Patlaban šāda iespēja ir nodrošināta tikai "Citadele bankas" klientiem. Zaķis gan pagaidām vēl nezināja teikt, kuru vēl banku klientiem, piesakoties ""Rīdzinieka kartei" internetā, būs iespēja visas formalitātes nokārtot, neejot stāvēt garajās rindās.

Zaķis nepiekrīt pārmetumiem, ka "Rīgas satiksme" nav laikus sagatavojusies milzīgajam "rīdzinieku" pieplūdumam - ir atvērti jauni klientu apkalpošanas punkti, pagarināts visu klientu apkalpošanas punktu darbalaiks un tie strādā bez brīvdienām. "Mēs savu kapacitāti esam palielinājuši trīs reizes. Ir diezgan daudz izdarīts, lai apkalpotu visus klientus un mēs esam apņēmības pilni to izdarīt," sacīja Zaķis.

Viņš arī atgādina, ka tām iedzīvotāju kategorijām, kas jau tagad saņem atlaides braukšanai Rīgas sabiedriskajā transportā, piemēram, skolēniem un pensionāriem, "Rīdzinieku kartes" nemaz nebūs nepieciešamas. 

Rīgas domes priekšsēdētāja preses sekretāre Olga Proskurova pagaidām nezināja teikt, kādi pasākumi plānoti, lai cilvēkiem pēc "Rīdzinieku kartēm" nebūtu jānīkst garās rindās. Pirmdien izveidojušos situāciju plānots apsprriest operatīvajā sanāksmē. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!